Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Splendid Palace izrādīs Ivara Selecka dokumentālo filmu Gājiens ar krokodilu

Pirmdien, 23. septembrī, plkst. 18, kinoteātra Splendid palace Mazajā zālē notiks pasākums, kas veltīts režisora Ivara Selecka maz redzētās dokumentālās filmas Gājiens ar krokodilu 25 gadu jubilejai, informēja Latvijas Kinematogrāfistu savienība.

Pasākuma programmā paredzēta tikšanās ar režisoru Ivaru Selecki un viņa kolēģiem, kā arī tiks demonstrēta filma Gājiens  ar krokodilu (1995., 90 min., 35 mm, režisors, operators Ivars Seleckis, Imanta Ziedoņa scenārijs, aizkadra teksts un lasījums, Ivara Vīgnera mūzika, Maijas Seleckas montāža).

Cauri Kurzemei, Latvijas Rietumu novadam, brauc zirgu pajūgs. Četras sievietes, jau gados, ved iespaidīgu krokodila skulptūru, lai uzstādītu pieminekli savam skolas biedram Arvīdam Blūmentālam uz viņa kādreizējās zemnieksētas drupām.

Ir pagājuši 50 gadi, kopš šeit, vēsturiskajā Kurzemes cietoksnī, kapitulēja vācu armija. Bet tikai tagad Latviju beidzot atstājis krievu karaspēks. Tauta izpostīta, izklīdināta pa visu pasauli.

Bijušais Kurzemes cīņu dalībnieks leģionārs Arvīds Blūmentāls tagad ir krokodilu mednieks Austrālijā, pasaules TV reportāžās saukts Crocodile’ Harry (prototips piedzīvojumu filmas Krokodilu Dandijs galvenajam varonim).

Vedot pieminekli cauri Kurzemei, mijas šodienas un atmiņu ainas, ceļā satikto cilvēku likteņi un Krokodilu Harija pārdomas viņa eksotiskajā mītnē Austrālijas tuksnesī.

Tiek uzspridzināts padomju armijas lokators Skrundā, pāri kritušo karavīru kapiem iet Austrumu – Rietumu naftas ceļš. Vai beidzot karš beidzies arī Latvijā?

Tā ir filma par tautas pastāvēšanas rūpēm, par atkal saņemšanos, ko prasa vēsture. Filmu caurvij dziesma Balta roze nozied dārza malā - pa karavīru meiteņu mīlestību, kurai nebij lemts piepildīties....

Ivars Seleckis ir viens no spilgtākajiem latviešu kino dokumentālistiem un ierindojies dzīvo klasiķu kārtā. Viņa filmas ir augsti novērtētas starptautiskos kino festivālos. Tās ieguvušas pasaulē nozīmīgākās dokumentālā kino balvas – Roberta Flaerti un Aivora Īvensa vārdā nosauktās, kā arī Eiropas Kino akadēmijas balvu Felikss 1990. gadā – par Eiropas labāko dokumentālo filmu Šķērsiela un daudzas citas.  

Ivars Seleckis dzimis Rīgā, 1934. gada 22. septembrī, šogad viņam ir 85 gadu jubileja. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja