Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Splendid Palace notiks dokumentālās filmas par Melānijas hronikas aizkulisēm pirmizrāde

Šodien plkst. 18 kinoteātrī Splendid Palace notiks režisores Agitas Cānes un scenāristes Dairas Āboliņas veidotās dokumentālās filmas _Visu laiku snieg. Melānijas hronika. Filma par filmu _pirmizrāde, aģentūru LETA informēja filmas Melānijas hronika komunikācijas kampaņas vadītāja Zane Ozola.

Filma atspoguļo spēlfilmas Melānijas hronika tapšanas procesu un laikmeta, vietas kontekstu, kādā tā tapusi Latvijas austrumu pierobežā. Tā sniegs arī dziļāku ieskatu Melānijas hronika scenārija vēsturiskajā kontekstā, kas sakņojas spēlfilmas galvenās varones prototipa - Melānijas Vanagas - dzīvesstāstā.

Filma izseko Melānijas hronikas uzņemšanas procesam trīs gadu garumā, un ir pirmā dokumentālā filma, kurā iemūžināta latviešu spēlfilmas tapšana dažādos filmas uzņemšanas posmos. Ar filmas starpniecību skatītāji varēs ielūkoties gan aktieru atlases, filmēšanas plānošanas, filmēšanas vietu meklēšanas un izveides, filmēšanas uzbūves un filmas uzņemšanas procesā, gan arī uzzināt, kā notika aktieru grimēšana, filmas montāža un ieskaņošana.

"Dokumentālā filma par filmu ir iespēja būt līdzās lentes Melānijas hronika veidotājiem gan sarežģītos, gan emocionāli aizkustinošos mirkļos - no operas zeltītās pasaules līdz Sibīrijas baraku šaurībai, īstām asarām un mākslīgajam sniegam. Kino maģija sākas filmēšanas laukumā un mīnuss 20 grādos. Tas ir komplicētā pētniecības, vēstures, bet galvenais mīlestības stāsta atspoguļojums caur cilvēkiem un filmas aizkadra stāstiem," skaidro Daira Āboliņa.

Dokumentālās filmas veidošanā izmantoti arhīvu materiāli, piefilmējumi aiz kadra, filmā neizmantotais materiāls, ierakstītās sarunas ar filmas varoņiem, kā arī dažādu televīziju arhīvu materiāli, parādot spēlfilmas Melānijas hronika tapšanas sarežģītību. Tāpat filmā izmantoti Latvijas Televīzijas, Mistrus Media, fonda Sibīrijas bērni materiāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja