Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Astoņās dokumentālajās filmās studenti pievērsīsies mūsdienu Latvijas sabiedrībai nozīmīgām tēmām

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) bakalaura studiju programmas Audiovizuālā māksla 2. kursa studenti ir uzsākuši aktīvu darbu pie dokumentālo īsfilmu veidošanas. Topošie kino profesionāļi savās filmās atainos mūsdienu Latviju, vizuāli dokumentējot sev un sabiedrībai nozīmīgas tēmas.

Astoņu dokumentālo filmu komandas līdz 18.maijam aicina ikvienu iesaistīties šo filmu veidošanā, finansiāli atbalstot filmu tapšanu. Saite uz ziedojumu kampaņu: https://ej.uz/studentuisfilmas.

"Mūsu kursa izvēlētās dokumentālo filmu tēmas ir ļoti daudzveidīgas, bet tās visas ir par mūsdienu Latviju. Dokumentālo filmu veidošana ir likusi mums, filmu veidotājiem, domāt par to, uz kurieni mēs kā sabiedrība virzāmies," stāsta jaunie kino veidotāji.

Darbu pie dokumentālo īsfilmu attīstīšanas 2. kursa studenti uzsāka 2023.gada septembrī. Tas aizsākās ar ideju meklējumiem, tēmu izpēti un potenciālo filmu varoņu apzināšanu, vienlaicīgi padziļināti izzinot dokumentālā kino veidošanas paņēmienus. Šobrīd filmas ir nonākušas ražošanas jeb aktīvās filmēšanas posmā, kuram ir nepieciešams finansiāls atbalsts, tāpēc filmu veidotāji uzsākuši ziedojumu vākšanas kampaņu.

Jaunie kino veidotāji savām filmām izvēlējušies tādas tēmas kā tiekšanos pēc sapņiem, jaunības maksimālismu, sevis izzināšanu, atšķirību starp svešo un savējo, vientulību, apņemšanos, novecošanu, kā arī nāves neizbēgamību.

2. kursa dokumentālās filmas top 2-3 studentu komandās. To nosaukumi un režisori ir 75 dienas (rež. Rolands Arnis), Hronists (rež. Armands Strauja), Intīmā Zona (rež. Alvīna Jansen), Prombūtne (rež. Līva Klepere), Sēja (rež. Marts Indriķis Zunde), Tavās rokās (rež. Jānis Upmalis un Beatrise Beāte Zviedre), Ziņotājs (rež. Arnis Kalniņš), Zvani (rež. Aleksandrs Vasks).

Dokumentālo filmu tapšanas gaitai iespējams sekot līdzi Instagram profilā @filmu_skola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja