Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Berlīnes filmu tirgū izrādīs filmas Nameja gredzens un Vectēvs, kas bīstamāks par datoru

Berlīnē 15. februārī sāksies 68. starptautiskais kinofestivāls, kura filmu tirgū darbosies arī Latvijas stends, to aprūpē Nacionālais Kino centrs un Latvijas Kinoproducentu asociācija, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Latvijas filmas šogad tiks demonstrētas divos Berlināles tirgus seansos -15. februārī plkst. 17 kinoteātrī DFFB-Kino filmu nozares profesionāļiem un starptautiskajiem izplatīšanas aģentiem tiks demonstrēta režisora Aigara Graubas un producenta Andreja Ēķa jaunākā spēlfilma Nameja gredzens, savukārt pirmdien, 19. februārī, plkst. 12:25 kinoteātrī CinemaxX tiks demonstrēta pirmā filma no Nacionālā Kino centra programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei režisora Vara Braslas un producenta Gata Upmaļa spēlfilma Vectēvs, kas bīstamāks par datoru.

Jāpiebilst, ka paralēli notiekošajā televīzijas filmu tirgū Avant Premiere pasaules pirmizrādi piedzīvos vēl viena Latvijas filma – 20. februārī plkst. 18 tiks demonstrēta LTV Kultūras raidījumu redakcijā uzņemtā dokumentālā filma Paslēpes mūzikā. Elīna Garanča (režisore Agita Cāne-Ķīle, scenāriste Daira Āboliņa, producente Ieva Rozentāle).

Latvijas filmu nozares stends, kā ierasts, atrodas Eiropas filmu tirgus / European Film Market centrālajā norises vietā Martin Gropius Bau, stenda numurs G10 un tas izvietots blakus Igaunijas stendam, savukārt filmu studija Rija, kas Berlinālē parasti nodarbojas ar Latvijas filmu izplatīšanu starptautiskos tirgos, strādā stendā ar numuru G15. Latvijas stenda dizaina noformējumā šogad akcentētas filmas, kas top Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei.

Berlināles festivāla mērogs ir iespaidīgs – pagājušajā gadā tur nopirktas vairāk nekā 334 000 kinobiļetes un strādājuši vairāk nekā 21 000 kinoindustrijas profesionāļu no 127 valstīm, ieskaitot 3700 žurnālistu no pasaules medijiem. Savukārt Eiropas filmu tirgū satiekas vairāk nekā 9000 kinoprofesionāļu no 110 pasaules valstīm, darbojas arī Berlināles Kopražojumu tirgus / Berlinale Co-Production Market četru dienu garumā, kas kļūst par auglīgu augsni starptautiskās sadarbības attīstīšanai.

Top komentāri

pagāns
p
tiešām to Vara Brasla "šedevru"? kā ir ar kritisko domāšanu tiem, kuri izvēlas Berlināles filmas??? Tas kā tiek bīdītas 100t gades projekti, ieskaitot kino, ir fenomenāli!
memļa
m
Vecišķa, didaktiska filmele. Kam? Ar sieviņu epizodē, apbalvota nekavējoši. Izsmiekls.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja