Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ceļojums atpakaļ laikā. Kinoteātris Splendid Palace svin savas 100. jubilejas sezonas atklāšanu

Ceturtdien, 24. augustā, plkst. 18.30 kinoteātris Splendid Palace svinēs savas 100. jubilejas sezonas atklāšanu, demonstrējot režisora Džuzepes Tornatores dzīvi apliecinošo odu mīlestībai, draudzībai, nostalģijai un kino – filmu Jaunais kinoteātris Paradiso (Nuovo Cinema Paradiso), informēja kinoteātra pārstāvji.

Jaunais kinoteātris Paradiso ir brīnišķīgs stāsts par kāda zēna neizmērojamo mīlestību pret kino. Jaunais Salvatore atklāj ideālu bēgšanu no dzīves savā kara plosītajā Sicīlijas ciematā – kinoteātrī Paradiso. Tur viņš sastop kinomehāniķi Alfredo, kas zēnu burtiski apbur ar mirgojošajiem attēliem, un starp abiem veidojas īsta un patiesa draudzība. Pienāk diena, kad Salvatorem jāpamet dzimtais ciems un jāīsteno sapnis veidot pašam savas filmas. Pēc trīsdesmit gadiem viņš saņem ziņu, kas aicina atgriezties mājās.

Ar šo seansu, godinot un apliecinot bezgalīgo kino mīlestību un kinoteātra bagāto vēsturi, Splendid Palace atklāj savu 100. jubilejas sezonu. Jaunais kinoteātris Paradiso ir ceļojums atpakaļ laikā, atgriežoties pie kino mākslas pamatvērtībām, kad kino bija kas vairāk nekā tikai filmas, tas bija veids, kā saliedēt un iedvesmot cilvēkus, dot viņiem iespēju atklāt pasauli caur aizrautību un emocijām, ko sniedz māksla. Filma lieliski atspoguļo veco kinoteātru nostalģiju un šarmu.

Jaunais kinoteātris Paradiso ir ieguvis 43 starptautiskas kino godalgas, tostarp Kannu kinofestivāla Zelta palmas zaru, divas Cēzara balvas, ASV Kinoakadēmijas Oskaru, piecus Britu Kinoakadēmijas (BAFTA) apbalvojumus, divas Eiropas Kinoakadēmijas balvas, un tas nebūt nav pārsteigums, jo filma ir bagāta ar emocionāli piesātinātu stāstu un satriecošu kinematogrāfiju.

Sīkāka informāciju par seansu un biļešu iegādi ir pieejama kinoteātra Splendid Palace mājaslapā www.splendidpalace.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja