Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Februārī pirmizrādi piedzīvos Agneses Aizpurietes animācijas filma Trakā lapsa

Kino Citadele, 21. februārī notiks režisores Agnese Aizpurietes filmas Trakā lapsa pirmizrāde, filma tiks izrādīta kopā ar animācijas pilnmetrāžas filmu Lote un pazudušie pūķi, infomrēja filmas pārstāve Zane Dzene.

Trakā Lapsa ir ieklīdusi piejūras ciematiņā un šiverē pa mazdārziņiem. Pieēdusies kādā dārzā bumbierus, viņa caur žogu izspraucas uz ielas. Te Lapsu pārsteidz baismīgs troksnis, kas tuvojas no jūras puses. Pa ielu viņas virzienā tuvojas milzīgs stikla objekts. Izglābusi gliemezi no drošas nāves, Lapsa uzlien uz blakus esošā žoga, lai novērtētu situāciju. Lapsas mērķis ir izpētīt – kas tad īsti ir tajā milzu akvārijā un uz kurieni tas tiek aizstumts!

Trakā Lapsa ir Agneses Aizpurietes (1984) debija animācijā, un šai īsfilmai viņa ir gan scenārija autore, gan režisore, gan māksliniece. Autore lielajam ekrānam adaptējusi pašas radītās varones Trakās Lapsas piedzīvojumus, kas lasāmi un skatāmi jau divās grāmatās (Trakā Lapsa un Trakā Lapsa ceļo, abas izdotas 2017.gadā). Mākslu maģistra grāda īpašniece savu talantu velta vēl vairākām jomām – ilustrācijām, gleznošanai, sienu gleznojumiem, grafiskajam dizainam un grāmatu dizainam –, grāmatas ar viņas ilustrācijām izdotas Latvijā, Zviedrijā un ASV, un viņas zīmējumi rotā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas sienas, kā arī tempļa sienas Shree Peetha Nilaya garīgajā centrā un ašramā (Vācija).

"Trakā Lapsa ir īsfilma par vienu dienu Trakās Lapsas dzīvē,” atklāj filmas autore. „Kaut arī nedaudz nošņurkusi, Trakā Lapsa ir azartiska, rotaļīga, viņa atļaujas dažas bravūrīgas vājības un pārsvarā vadās pēc saviem ieskatiem. Iespējams, zinātkāre un ikdienišķā plūšana pa straumi viņu ierauj konfrontējošās situācijās, bet Trakā Lapsa tajās mēģina rīkoties pēc labākās sirdsapziņas un demonstrē sev svarīgās vērtības tuvākmīlestību un iejūtību.”

No 22.februāra filmas – Trakā lapsa un Lote un pazudušie pūķi – būs skatāmas visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja