Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Filma Lote un pazudušie pūķi iekļauta Berlīnes kino festivāla programmā

Filmu studijas Rija jaunākā filma – pilnmetrāžas animācija Lote un pazudušie pūķi, kas tapusi kopsadarbībā ar Igaunijas animatoriem, iekļauta Berlīnes kino festivāla programmas Generation konkursa programmā, kur tā sacentīsies ar citām bērnu un jauniešu auditorijai veidotām filmām, informēja filmas pārstāve Zane Dzene.

Kristāla lāci piešķir jauniešu žūrija, un uz Latviju līdz šim atbraukuši divi "lācēni" – 1995.gadā par Nila Skapāna leļļu animācijas īsfilmu Lidojam?!, kas tapusi seriāla Munks un Lemijs ietvaros, un Renāra Vimbas pilnmetrāžas debijas filma Es esmu šeit (2016).

Filmas Lote un pazudušie pūķi Latvijas producents Vilnis Kalnaellis norāda, ka Lotes iekļaušana Berlīnes konkursa programmā ir ļoti pagodinoša, jo īpaši tāpēc, ka reti kad tāds gods tiek izrādīts pilnmetrāžas animācijas filmai.

Filmu studijas Rija vadītājs pauž arī lepnumu, ka šī ir jau sestā studijas filma, kura tiks izrādīta Berlīnē – šāds gods bijis arī studijas filmām Lote no Izgudrotāju ciema (2006, rež. Janno Poldmā un Heiki Ernits), Kad āboli ripo (2009, rež. Reinis Kalnaellis), Lote un Mēnessakmens noslēpums (2011, rež. Janno Poldmā un Heiki Ernits), Eizenšteins Guanahato(2015, rež. Pīters Grīnevejs) un Dziedošais Hugo un viņa neparastie piedzīvojumi (2017, rež. Reinis Kalnaellis).

Jaunākajā filmā par suņumeitenes Lotes piedzīvojumiem Izgudrotāju ciematā ierodas divi zinātnieki – Kārlis Jenots un Viktors Vīķis. Viņi ir nolēmuši piedalīties sacensībās, kuru dalībniekiem jāsavāc pēc iespējas vairāk tautasdziesmu. Abu vislielākais sapnis ir ierakstīt, kā dzied mītiskais ugunsspļāvējs pūķis. Par to padzirdējušas, Lote un viņas mazā māsiņa Rozīte auj kājas, un piedzīvojumi var sākties!

Lēkājoši zaķi, darbos aizņemti surikati, runājoša zivs, kura dzīvo krūšu kabatiņā, zaķene-operdziedātāja – šie ir vien daži no varoņiem, ar kuriem savos piedzīvojumos iepazīsies Lote un viņas māsiņa Rozīte. Tāpat kā iepriekšējās filmas par Lotes piedzīvojumiem, arī šo režisējuši Janno Poldmā un Heiki Ernits. Filma ir Igaunijas un Latvijas kopražojums, tās tapšanu finansiāli atbalstījis Nacionālais Kino centrs. Sadarbības partneri – Labs Kino un Shortcut.

Berlīnes starptautiskais kino festivāls norisināsies no 2019.gada 7. februāra līdz 17. februārim, filmas Lote un pazudušie pūķi Latvijas pirmizrāde notiks 21. februāri, un no 22. februāra to varēs noskatīties visā Latvijā – kinoteātros un Shortcut.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja