Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Filma Oļegs Latvijā vispirms piedzīvos reģionālās pirmizrādes

Vēl pirms oficiālās pirmizrādes, kas notiks 2. oktobrī Rīgā, Kannu un citos prestižos kinofestivālos atzinību guvusī režisora Jura Kursieša filma Oļegs piedzīvos reģionālās pirmizrādes vairākās Latvijas pilsētās, informēja filmas komunikācijas konsultante Marta Lagzdiņa.

Filmas īpašie seansi notiks sadarbībā ar Iekšlietu ministriju, kas Cilvēku tirdzniecības novēršanas mēneša ietvaros orgnizē sociālo kampaņu un ekspertu diskusijas reģionos, lai aktualizētu cilvēku tirdzniecības jeb modernās verdzības tēmu.  

“2013. gadā, kad uzņēmu savu pirmo spēlfilmu Modris, mans paziņa žurnālists Kaspars Odiņš pastāstīja, ka gatavojot rakstu par latviešiem, kuri dodas strādāt uz Rietumeiropu. Viņa pētījuma centrā bija viens cilvēks, kurš bija devies labākas dzīves un darba meklējumos uz Beļģiju, kur nonācis citu imigrantu verdzībā un pēc kāda laika Latvijā atgriezies morāli un fiziski sakropļots. Šis patiesais stāsts bija iedvesmas avots manai filmai un spilgts pierādījums tam, ka arī mūsdienās pastāv paralēlā pasaule, kurā verdzība ir reāla. Turklāt attīstītās valstīs. Filma Oļegs ir ne tikai skaudrs un emocionāls stāsts par viena cilvēka pieredzēto, bet arī atgādinājums ikvienam par riskiem, kuri lielākoties netiek ņemti vērā, pieņemot vilinošu darba piedāvājumu ārzemēs,” norāda filmas režisors Juris Kursietis.

Diskusiju cikls Modernā verdzība Eiropā: filma Oļegs norisināsies četrās Latvijas pilsētās: Valmierā, Daugavpilī, Liepājā un Rīgā. Diskusijās par tēmām, kas skar mūsdienu verdzību un cilvēktirdzniecību, piedalīsies gan filmas režisors Juris Kursietis un cilvēktiesību eksperte Gita Miruškina, gan prokurore Daiga Gavariņa, Valsts Policijas pārstāvis Raimonds Kronbergs un cilvēktirdzniecības novēršanas eksperte Lāsma Stabiņa. Diskusiju vadīs rakstniece un žurnāliste Sabīne Košeļeva.

Vai personas dzimums, vecums, izglītība, nodarbošanās, stāvoklis sabiedrībā rada priekšnosacījumus mūsdienu verdzībai? Šis ir tikai viens no jautājumiem, uz kuriem rast atbildes centīsies diskusijas dalībnieki.

Diskusijas un īpašais filmas Oļegs seanss notiks: 18. septembrī Valmierā, k/t Gaisma, Rīgas ielā 19, 26. septembrī Daugavpilī, k/t Silver Screen, Cietokšņa ielā 60, 3.oktobrī Liepājā, k/t Balle, Rožu laukumā 5/6, 4.oktobrī Rīgā, k/t Apollo, Maskavas ielā 257

Diskusiju sākums plkst. 16. Pēc diskusijas klātesošajiem būs ekskluzīva iespēja bez maksas noskatīties filmu Oļegs.

Jura Kursieša filma Oļegs (2019) ir patiess stāsts par Latvijas iedzīvotāju, kurš dodas uz Beļģiju labākas dzīves meklējumos, bet pēc sasaistīšanās ar poļu mafiju nokļūst verdzībā un attopas dziļākajā savas dzīves bezdibenī. Filma ar panākumiem izrādīta Quinzaine des Réalisateurs Kannās, kā arī jau guvusi balvas citos starptautiskos kinofestivālos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja