Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

FOTO: Top režisora Daniila Silova pirmā spēlfilma Tā saucamā mīlestība

Šovasar Rīgā pabeigta režisora Daniila Silova pirmās spēlfilmas Tā saucamā mīlestība pirmā daļa, filmu paredzēts pabeigt nākamgad, informēja filmas pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

“Liriskajā komēdijā ar jēgu”, kā topošo darbu raksturo pats režisors, tiks atainoti trīs vakari trīs pāru dzīvē, un filmā būs redzami labi zināmi Krievijas un Latvijas aktieri. Stāsts ir par trim dažādām paaudzēm, trim viedokļiem par attiecībām, trim kopsaistītiem stāstiem.

Tā saucamā mīlestība ir trīsdaļīga spēlfilma, kuras katrā daļā stāstīts par kādu konkrētu pāri. Vienā vīrs un sieva pirmoreiz tiekas ar ģimenes terapeitu, lai risinātu attiecību krīzi un mēģinātu atcerēties, kāpēc visus šos gadus turējušies kopā. Otrā romantiskas mīlestības idejā vīlušies jauns puisis un meitene banālā vienas reizes Tinder randiņā neveiksmīgi pretojas sajūtai, kas viņiem ir nevajadzīga un nesaprotama. Savukārt trešajā gados vecs pāris, kas visu mūžu nodzīvojis kopā, dodas uz savas mazmeitas kāzām, taču daudz pieredzējušos mīlniekus sagaida pārbaudījums, kas liek apšaubīt visu, kas viņus visus šos gadus ir vienojis.

"Tā saucamā mīlestība ir vienkārša filma par mīlestību, pareizāk sakot, par to, kā mīlestību saprot dažādas paaudzes," saka tās režisors. 

Pirmās daļas filmēšanā piedalījās jauni un skatītājiem labi atpazīstami aktieri gan no Krievijas, gan Latvijas: Andrejs Mironovs-Udalovs, kurš ir slavenā krievu aktiera Andreja Mironova mazdēls un nesen filmējies krievu kases grāvējā Glābiet Ļeņingradu, Anna Glaube - krievu teātra un kino aktrise, kura piedalījusies jau vairāk nekā 20 dažādos projektos, un Latvijā labi zināmais teātra un kino aktieris Maksims Busels, kurš jau vairākas sezonas atzīts par labāko Krievu Drāmas teātra jauno aktieri, kā arī ir prestižās Latvijas teātra balvas Spēlmaņu nakts nominants.

Režisors Daniils Silovs kino jomā debitēja 2016. gadā, kad viņa darbs Vienreizējā tika nominēts Lielā Kristapa balvai kā labākā īsfilma. Tā tika demonstrēta arī festivālos Ņujorkā, Losandželosā, Maskavā, Kijevā un citās pilsētās.

Filmas Tā saucamā mīlestība producente un otrā režisore ir Jūlija Kova, kura karjeru sākusi, strādājot spēlfilmu, seriālu un mūzikas klipu uzņemšanas laukumos dažādās valstīs līdz īpaši pievērsusies tieši mūzikas video režisēšanai. Šogad īpaši lielu ievērību pasaulē izpelnījies Jūlijas veidotais mākslinieciskais mūzikas videoklips Delusion, kas tapis Krievijā populārai blogerei Malvina Money un izrādīts vairākos prestižos filmu festivālos Eiropā, Krievijā, ASV, Latīņamerikā un Āzijā.

Topošās filmas galvenais operators ir Makars Borisovs, kurš piedalījies vairāku spēlfilmu, kā arī daudzu mūzikas video un reklāmas klipu tapšanā. Viņš sadarbojies arī ar labi zināmiem bokseriem - Aleksandru Gvozdiku un Oleksandru Usiku. Tā saucamā mīlestība Makaram ir otrā kopdarbības pieredze ar Daniilu Silovu, jo viņi sastrādājās arī īsfilmas Vienreizējā tapšanas procesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja