Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kinovakars mājās, velodiena jebkur. Festivālā Kino pedālis – filmas, maršruti Valmierā un spēle

1. un 2. maijā festivāls Kino pedālis aicina saslēgt vienā ritmā velobraukšanu un kino skatīšanos. Festivāls notiks jau sesto gadu un jau otro pavasari – distancēti, ievērojot drošu attālumu no citiem Kino pedāļa dalībniekiem. Pasākuma epicentrs gan tas pats jau ierastais – Valmiera, tomēr tie, kuri svētdien netiks uz šo Vidzemes pilsētu, lēkt sava velosipēda mugurā un doties cilpošanas spēlē varēs arī jebkur citur Latvijā un pasaulē paša izvēlētā maršrutā.

Kino pedālis jau tradicionāli sāksies ar Kino nakti sestdienas, 1. maija, vakarā. Lai arī ikvienam festivāla dalībniekam kinoteātris būs jāiekārto pašam savās mājās, filmas tiks translētas noteiktā laikā un vietā – tīmekļvietnē www.kinopedalis.lv.

Skatītājiem sagatavota izlase ar iemīļotām, emocionālām un iedvesmojošām īsfilmām, kurās neiztrūkstoša loma atvēlēta velosipēdam. Sākot no plkst. 18.00 varēs noskatīties režisores Adrianas Rozes filmu Rīgas kungi (2015), Bena Peidža filmu Ledus ceļš (2018, Lielbritānija), Džoija Šasla darbu Radžeša sapnis (2019, Nepāla) un Oļesjas Ščukinas animācijas filmu Zilonis un velosipēds (2014, Francija), bet vakaru noslēgs Niko Munjosa filma Plāns C-14 2 (2018, Argentīna). Visas filmas būs pieejamas bez maksas un ar subtitriem latviešu valodā.

Savukārt 2. maijā "kino pedāļotāji" – vieni paši vai savu mājsaimniecību kompānijā – trīs dažādās vietās Valmierā (atkarībā no izvēlētā maršruta) un sev izdevīgā laikā varēs doties kādā no īpaši festivālam izstrādātajiem maršrutiem.

Viens no tiem būs Ģimeņu pedālis – 8 km ar startu un finišu Valmiermuižas pils parkā, otrs būs 30 km garais Puspedālis ar startu un finišu pie Valmieras dzelzceļa stacijas, savukārt Dižpedāļa maršruts, kura starts un finišs plānots Vecpuišu parkā, izaicinās ar 55 km garu distanci. Braucienu jautrāku padarīs Kino pedāļa spēle, kura rādīs braukšanas virzienu un piespēlēs jautājumus par un ap kino. Tā būs pieejama visu dienu, izmantojot mobilo telefonu, interneta pieslēgumu, LOQUIZ lietotni un pieejas kodu, kurš tiks izziņots festivāla mājaslapā un Facebook.

Par Kino pedāļa dalībnieku varēs kļūt, arī fiziski neesot Valmierā. Puspedāļa spēli būs iespējams izspēlēt visā Latvijā un pat jebkur pasaulē.

Festivāla rīkotāji pamāca: apdomājiet sev tīkamāko maršrutu 20 km rādiusā, sākot no vietas, kurā atrodaties, pieslēdzieties spēlei lietotnē LOQUIZ, un lai sākas jautrība! Sākot kustību, lietotne piespēlēs jautājumus vai uzdevumus, kas saistīti ar Kino pedāli.

Visi tie, kuri 2. maijā piereģistrēs komandu minētajā lietotnē, piedalīsies loterijā. Balvu izloze – 2. maija vakarā tiešraidē Facebook un www.kinopedalis.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja