Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Televīzija rādīs atzīto britu seriālu Miesassargs

No 30. aprīļa Latvijas Televīzijas skatītājiem būs iespēja sekot līdzi nopelniem bagātā BBC seriāla Miesassargs stāstam. Seriāls, ko pasaulē novērtējuši skatītāji un kritiķi, ir ne vien spraigs trilleris, bet arī risina jautājumus par kontroversiāliem jautājumiem, piemēram, privātās informācijas uzraudzību un šī procesa regulāciju, informēja LTV pārstāvji.

Policijas seržants, kara veterāns Deivids Bads novērš terora aktu. Viņa pašaizliedzību novērtē īpašo uzdevumu vienība, un Bads tiek norīkots par valsts sekretāres Džūlijas Montagjū miesassargu. Džūlija ir skandaloza politiķe, kuras lēmumi un spriedumi viņu padara par mērķi uzbrukumiem. Deivida Bada lomu atveido skotu aktieris Ričards Madens, kurš pasaules slavu ieguva ar Roba Starka lomu kulta seriālā Troņu spēles, bet par lomu seriālā Miesassargs ieguva Zelta globusu. Džūlijas lomu atveido britu aktrise un producente Kīlija Houza, ko Latvijas Televīzijas skatītāji ir iepazinuši kā Luisu seriālā Darelu ģimene.

Seriāls Miesassargs Lielbritānijā kļuvis par skatītāko seriālu pēdējo desmit gadu laikā, saņemot dažādus kino industrijas apbalvojumus un nedalītu kritiķu uzmanību. Pēc lomas seriālā pasaules medijos izskanēja ziņa, ka Madens varētu kļūt arī par nākamo Džeimsu Bondu, tomēr viņš pats šīs runas noliedzis.

LTV Filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Zane Valeniece par jauno seriālu pauž, ka seriāla sižeta nepārtrauktā spriedze un lieliskais aktieru darbs to ierindo britu seriālu kulta statusā. "Lielai daļai LTV skatītāju seriāls noteikti būs lielisks atklājums, ņemot vērā, ka ne visiem Latvijā ir iespēja izmantot Netflix. Domāju, ka daudziem mūsu skatītājiem svarīgi ir arī tas, ka seriāls būs pieejams ar latviešu valodas tulkojumu, bet tiem, kuri to vēlēsies un viņu TV operators to piedāvā – būs iespēja to vērot oriģinālvalodā,” stāsta Zane Valeniece.

Iegūt vērienīgu un atzītu seriālu pārraides tiesības televīzijām šobrīd kļūst arvien sarežģītāk, jo "pirmā roka" visbiežāk tiek starptautiskajām straumēšanas platformām, piemēram,  Netflix, Amazon Prime Video un citām. "Ir jāņem vērā, ka tas, cik ātri šāda līmeņa seriāls var nonākt pie televīzijas skatītājiem ir atkarīgs no tā izplatīšanas principa. Miessasargs vispirms ekskluzīvi nonāca straumēšanas platformā Netflix, un tikai pēc noteikta laika posma tas kļūst pieejams arī televīzijas skatītājiem. Miesassargs ir viens no britu pēdējo gadu visveiksmīgākajiem un visvairāk apspriestākajiem seriāliem. Tas ir lielākais britu seriālu hits Netflix platformā līdz šim, un ceru, ka to novērtēs arī mūsu skatītāji," norāda Zane.

Seriāls Miesassargs būs skatāms no 30. aprīļa ceturtdienās 22.10 LTV1 un portālā REplay.lv. LTV1 skatītājiem būs iespēja seriālu vērot arī oriģinālvalodā, savukārt  REplay.lv katra sērija būs vērojama vēl septiņas dienas pēc tās pārraidīšanas LTV1 ēterā.

Top komentāri

Kāpēc
K
latvieši saka "kontroversāli". Esam aizmirsuši savu valodu? Var taču teikt "pretrunīgi"?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja