Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Londonas grāmatu tirgū izrādīs filmu Knutifikācija

Londonas grāmatu un ekrāna nedēļas (London book and screen week) ietvaros 11. aprīlī plkst. 18:30 Francijas institūta kinoteātrī Cine Lumiere Londonā tiks demonstrēta Ivara Tontegodes dokumentālā filma Knutifikācija, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Krsitīne Matīsa.

Šajā gadā trīs Baltijas valstis, svinot valstu simtgadi, kļuvušas par Londonas grāmatu tirgus (London Book Fair) fokusa valstīm. Šim statusam veltīti dažādi pasākumi, un viens no tiem – ar rakstniecību saistītas filmas izrādīšana tirgus ietvaros.

Latviju šajā skatē šogad pārstāv Ivara Tontegodes provokatīvā dokumentālā filma Knutifikācija (2017), kas stāsta par latviešu dzejnieka un tulkotāja Knuta Skujenieka gaitām no dzimšanas līdz šodienai.

Knuts Skujenieks par spīti dzīves līkločiem vienmēr saglabājis asredzīgu skatu gan uz sevi, gan apkārt sabiedrībā notiekošo. Viņa spēja būt pašam un saglabāt savu būtību jebkurā situācijā ir rosinājusi jaunās paaudzes kino režisoru Ivaru Tontegodi izveidot dokumentālo filmu, kas ļoti personīgi, caur dzejnieka piedzīvojumu un domu prizmu 80 gadu laikā sniedz ieskatu arī Latvijas jaunāko laiku vēsturē.

Pirms filmas paredzēta diskusija, kurā piedalīsies filmas režisors Ivars Tontegode un dzejnieks un tulkotājs Kārlis Vērdiņš, diskusiju vadīs Saimons Puriņš, Lielbritānijā dzīvojošais mākslinieks un filmu veidotājs.

Biļetes var iegādāties kinoteātrī Cine Lumiere: https://www.institut-francais.org.uk/cine-lumiere/whats-on/special-screenings/knutification/

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja