Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maijā pirmizrādi piedzīvos Kaspara Rogas dokumentālā filma Meklējot Mr. Kauliņu

Kinoteātrī Forum Cinemas 8. maijā pirmizrādi piedzīvos mūziķa, grupas Prāta Vētra bundzinieka un videoklipu režisora Kaspara Rogas debija kino – dokumentālā filma Meklējot Mr. Kauliņu, informēja filmas pārstāve Linda Indriksone.

Filma stāsta par Guntaru Kļaviņu jeb Mr. Kauliņu, kurš ir finansists un šarmants dzīves baudītājs. Pēc sava biznesa kraha viņš pazūd bez vēsts, radiniekus un draugus atstājot par sevi pilnīgā neziņā. Starp tiem ir arī viņa labākais draugs Kaspars Roga, kurš apņemas noskaidrot, kur palicis Kauliņš. Pēc vairākiem gadiem Roga viņu atrod Āfrikā, Sjerraleonē, kur Kauliņš ir sācis kārtējo bīstamo avantūru - dimantu meklēšanu.  

“Ceru, ka ar šo filmu man un lieliskajai komandai būs izdevies nodot skatītājiem kaut nelielu daļu no savas dzīves piedzīvojumiem, tāpat ļaut aizdomāties par tādām lietām kā īsta draudzība, nauda, dimanti un to abstraktā spozme, dzīves jēgas meklējumi un vienkāršais cilvēks, kurš mēģina tajā visā atrast patieso sevi,” par filmu stāsta režisors Kaspars Roga.

Filmā izmantotais paņēmiens ir tuvs mākslas kino žanram un skatītājs praktiski nejutīs operatora klātbūtni, ļaujot pilnībā nodoties piedzīvojuma garšai un drāmai, kas risinās Kauliņa dzīvē. Līdz šim dimantu pasaule bijusi diezgan slēgta filmēšanas grupām, tomēr Kaspara Rogas draudzība ar Guntaru būs caurlaide uz līdz šim neredzētām lietām. Kaspars nav nejaušs stāsta varonis. Viņš vedīs mūs piedzīvojumā labi pazīstot Guntaru un, savulaik, piesaistot daudzus dimanta biznesa finansētājus Latvijā. Diemžēl viņi visi savu naudu ir pazaudējuši. Arī Kaspars. Taču šis stāsts nebūs par naudu, bet par draudzību un lietām, kas ir daudz vērtīgākas par to, ko varam nopirkt veikalā.

Filmas radošajā komandā ir režisors Kaspars Roga, producenti Undīne Buka un Sandijs Semjonovs, montāžas režisore Audinga Kučinskaite, operators Jānis Andrējevs.

Meklējot Mr. Kauliņu būs skatāma kinoteātros visa Latvijā no 10. maija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja