Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Mārcis Lācis Teksasā saņem žūrijas atzinību par vampīrfilmu

Ceturtdien, 26. septembrī, Ostinā, Teksasā (ASV) noslēdzas Ziemeļamerikā ievērojamākais žanra kinofestivāls Fantastic Fest, kurā pasaules pirmizrādi ar panākumiem piedzīvoja Mārča Lāča vampīrkomēdija Mūžības skartie/Touched by Eternity. Filma jauno režisoru konkursā Next Wave ieguvusi žūrijas īpašo atzinību, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa

Ostinas kinofestivāls Fantastic Fest norisinās jau 19. gadu un pulcē žanra kino entuziastus no visas Ziemeļamerikas. Festivāls ir ievērojams ar savu aizrautīgo publiku, trakajām tematiskajām ballītēm un pat kritiķu un režisoru savstarpējiem boksa mačiem. To visu Ostinā izbaudīja filmas Mūžības skartie galvenās radošās komandas pārstāvji – režisors Mārcis Lācis, komponists Toms Auniņš un producenti Matīss Kaža un Dace Siatkovska. Viņi piedalījās filmas pirmizrādē un filmai par godu rīkotajā vampīru ballītē Ostinas leģendārajā gotu klubā Elysium, kur Toms Auniņš dzīvā performancē izpildīja filmas skaņu celiņu.

Latviešu vampīrkomēdijas demonstrēšana Fantastic Fest guva lieliskus panākumus – Lāča filma ieguva žūrijas īpašo atzinību (honorable mention) konkursā Next Wave, kurā piedalās jauno režisoru pirmās un otrās filmas. Mūžības skarto seansos auditorija smējās un dzīvoja līdzi komiskajiem vampīru piedzīvojumiem, atzīstot Andra Keiša spēlēto Resno par latviešu “lielo Lebovski”. Savukārt jau šobrīd par filmas izplatīšanu interesi izteikušas vairākas ASV izplatīšanas kompānijas un arī pārdošanas aģentūra no Eiropas.

Mārča Lāča vampīrkomēdija Mūžības skartie stāsta par kādu pusmūža kriptovalūtas tirgoni, kuru visi dēvē par Resno (lomā Andris Keišs). Resnais dzīvo vientuļā treilerī, kur savas dienas pavada, spēlējot videospēles un klausoties podkāstus par nemirstību. Neskatoties uz šo visai nožēlojamo stāvokli, viņš šķiet pat apsēsts ar nemirstību. Drīz vien pie Resnā ierodas negaidīti ciemiņi – vampīru pāris Egons un Karloss, kas viņam piesola mūžīgu dzīvošanu. Ir tikai viens āķis – arī Resnajam ir jāpieņem lēmums kļūt par vampīru.

Treilerī dzīvojošā dīkdieņa Resnā lomu atveido Jaunā Rīgas teātra zvaigzne Andris Keišs, vampīru Egona un Karlosa lomās redzami Ivars Krasts un Edgars Samītis. Citus tēlus filmā atveido aktieri Inese Pudža, Armands Berģis, Kaspars Zvīgulis, Miķelis Kreilis un Artis Drozdovs.

Filmas tālākajā ceļā gaidāmi vēl vairāki starptautiski nozīmīgi Eiropas kinofestivāli, un pirmais no tiem jau oktobrī būs Sitgesas filmu festivāls Katalonijā, Spānijā, kur Mūžības skartie piedzīvos Eiropas pirmizrādi. Latvijā filmu paredzēts demonstrēt gada vistumšākajā laikā – pašā 2024. gada izskaņā.

Filmas galvenajā radošajā komandā ir režisors un scenārija autors Mārcis Lācis, operators Mārcis Ābele, komponists Toms Auniņš, mākslinieks Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece Elīna Pērkone, grima māksliniece Santa Sandule, producenti Matīss Kaža un Dace Siatkovska.

Filma Mūžības skartie tapusi studijā Trickster Pictures ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu mērķprogrammā Mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu ražošana.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja