Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Mistiska un aizliegta pasaule

Latvijas kopražojuma spēlfilma Neredzamā cīņa pagājušās nedēļas nogalē ir piedzīvojusi pirmizrādi nozīmīgajā Lokarno kinofestivālā (Šveicē), kur iekļauta galvenajā konkursa programmā, informēja studijas White Picture pārstāve Katrīna Karple.

Tā ir Igaunijas, Latvijas, Grieķijas un Somijas kopprodukcija – kungfu komēdija, kuras darbība norisinās pareizticīgo klosterī Padomju Savienībā 70. gados. Galvenais varonis ir Rafaels, huligāns un automehāniķis, kurš armijas dienesta laikā nonāk uz PSRS un Ķīnas robežas, un tur viņam uzbrūk kungfu karotāji. Rafaelam tas ir atklājums – lidojoši hipiji ar gariem matiem, melnā tērpti cīnītāji, no kuru pārnēsājamo radio skaļruņiem skan Black Sabbath. Viss, kas Padomju Savienībā aizliegts. Atgriezies mājās, Rafaels vēlas kļūt par tikpat niknu un spēcīgu kungfu cīnītāju un atrod iespēju īstenot šo sapni klosterī, tikpat mistiskā un aizliegtā pasaulē. Tur cīnās garmataini, viscaur melnā tērpti mūki, tomēr viņu cīņa ir neredzama, un uzvar tas, kurš ir pazemīgāks. 

"Filmā Neredzamā cīņa mēs ar bērnišķīgu vienkāršību centāmies apvienot rokenrolu un svētumu slavas dziesmā, ievērojot pareizticīgo ortodoksijas un svētuma garu – svētums var būt visā," saka filmas režisors Rainers Sarnets. Viņš pazīstams arī Latvijā – autora iepriekšējā filma Novembris 2017. gada rudenī saņēma Rīgas Starptautiskā kinofestivāla galveno balvu un kopumā ieguvusi vairāk nekā 20 starptautiska un nacionāla mēroga apbalvojumu. Filmā Neredzamā cīņa režisors turpina radīt unikālu vizuālo pasauli. Tās budžets ir 2,7 miljoni eiro, filma tika uzņemta Igaunijā, Latvijā un Grieķijā. Latvijas puses iesaistīšanās projektā ir nozīmīga, jo lielākā daļa uzņemta tieši Latvijā, turklāt filmā piedalījās Latvijas kinoprofesionāļi, tai skaitā mākslinieks Mārtiņš Straupe un kostīmu māksliniece Berta Vilipsone. Filmas Neredzamā cīņa pirmizrāde Latvijā ir gaidāma šāgada oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja