Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Par Latvijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētāju ievēlēta Ieva Romanova

Latvijas Kinematogrāfistu savienības (LKS) biedru pilnsapulcē pēc divu gadu pārtraukuma par priekšsēdētāju tika ievēlēta bijusī ilggadējā tās vadītāja, filmu māksliniece Ieva Romanova, informēja LKS pārstāve Marta Romanova-Jēkabsone.

Uz pilnsapulci bija ieradies liels biedru skaits, nodrošinot kvorumu 90,5% apmērā. Tika ievēlēta jaunā vadība nakamajiem diviem gadiem un izvērtēta nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps tālākā attīstība diskusijā Lielā Kristapa spogulis.

Jaunajā LKS valdē ievēlēti režisors un operators Ivars Seleckis, režisore un producente Ināra Kolmane, režisors un pedagogs Dāvis Sīmanis, kultūras žurnāliste un režisore Kristīne Želve, režisors un operators Renārs Vimba, kinokritiķis un producents Bruno Asčuks, režisors un producents Andis Mizišs, režisors un producents Arvīds Krievs.

Ieva Romanova: "Vēlos pateikties kolēģiem par atsaucību un izrādīto uzticību, ievēlot mani amatā. Tas, ka sapulcei atsaukušies bija vairāk kā 230 biedri, ir absolūti unikāls gadījums. Šī saliedētība kino profesionāļu starpā ir ļoti svarīga un norāda uz katra atbildību par kino savienības un filmu nozares nākotni. Nākamie gadi būs ļoti nozīmīgi LKS kā organizācijai, jo jāpabeidz svarīgs darbs pie likumprojekta izveides Par radošās personas statusu un radošajām profesionālajām organizācijām. Tas nozīmē, ka mums būs pašiem savs likums, kas paredzēs gan dažādas sociālas garantijas, gan sakārtos attiecības filmu nozarē strādājošiem. Un tas prasīs arī īpašu sagatavošanos un skaidrojošo darbu. Arī citos likumos nepieciešams panākt grozījumus, piemēram, Autortiesību likumā. Jāturpina darbs pie Latvijas filmu vietējas un starptautiskas popularizēšanas. Nozīmīgi ir izveidot Lielā Kristapa norises modeli un pasākumus jauniegūtā Nacionālās balvas statusam atbilstošā līmenī, palielinot balvas un filmu nozares prestižu."

LKS biedru pilnsapulce notika 7. decembrī kinoteātrī K.Suns. Iepriekšējos divus gadus valdes priekšsēdētājs bija režisors Reinis Kalnaellis.

Biedrība LKS ir profesionāla radoša organizācija, dibināta 1962. gadā. To veido 263 biedri, kuri ir profesionāli dažādu profesiju kinematogrāfisti. Biedrības darbības galvenais mērķis ir apvienot tās biedrus Latvijas filmu nozares attīstības, valsts audiovizuālās vēstures veidošanas un kultūras mantojuma saglabāšanas un pieejamības veicināšanai Latvijas valsts un sabiedrības interesēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja