Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Paziņotas Oskara balvu nominācijas; Signes Baumanes filma Mans laulību projekts neturpina cīņu

Signes Baumanes filma Mans laulību projekts nav iekļuvusi ASV Kinoakadēmijas balvas Oskars fināla pieciniekā kategorijā Labākā animācijas filma, liecina ASV kinoakadēmijas paziņotā informācija.

Kategorijā Animācijas pilnmetrāžas filma nominētas tādas filmas kā japāņu režisora Hajao Mijadzaki filma The Boy and the Heron jeb Zēns un gārnis, filma Elemental jeb Elementāri, ko režisējis Pīters Sonns.

Par uzvaru šajā kategorijā sacentīsies arī animācijas filma Nimona, ko režisējis Niks Bruno un Trojs Kvens. Nominēta arī spāņu režisora Pablo Bergera filma Robot Dreams jeb Robota sapņi, kā arī filma Spider-Man: Across the Spider-Verse jeb Zirnekļcilvēks: Pāri Zirnekļpasaulei, ko veidojis režisoru kolektīvs. 

Kategorijā Labākā filma sacentīsies desmit kinolentes, tai skaitā aizvadītā gada skaļākās filmas Barbie (Bārbija) un Oppenheimer (Openheimers).

Par labākās filmas godu sacentīsies arī kinolentes American Fiction, Anatomy of a Fall, The Holdovers, Killers of the Flower Moon, Maestro, Past Lives, Poor Things un The Zone of Interest.

Režisores Grētas Gervigas filma Barbie nominēta balvām astoņās kategorijās, Mārtina Skorsēzes darbs Killers of the Flower Moon nominēts desmit Oskariem, bet grieķu režisora Jorga Lantima zinātniskās fantastikas melnā komēdija Poor Things nominēta balvām 11 kategorijās.

Nomināciju saraksts tika paziņots Kalifornijas pilsētas Beverlihilsas Semjuela Goldvina teātrī, bet 96.ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana plānota 10.martā ceremonijas tradicionālajā mājvietā Holivudas teātrī Dolby.

Kategorijā Labākā aktrise par Oskaru sacentīsies Anete Beninga par lomu filmā Nyad, Lilija Gledstone par tēlojumu kinolentē Killers of the Flower Moon, Sandra Hillere par lomu filmā Anatomy of a Fall, Kerija Maligana par lomu filmā Maestro un Emma Stouna par tēlojumu zinātniskās fantastikas melnajā komēdijā Poor Things (Nabaga radības).

Kategorijā Labākais aktieris par Oskaru sacentīsies Bredlijs Kūpers par lomu filmā Maestro, Kolmans Domingo par tēlojumu filmā Rustin, Pols Džamati par tēlojumu kinolentē The Holdovers, Kilians Mērfijs par lomu filmā Oppenheimer un Džefrijs Raits par tēlojumu filmā American Fiction.

Labākā režisora Oskaram nominēti Džonatans Gleizers par filmu The Zone of Interest, Jorgs Lantims par Poor Things, Kristofers Nolans par filmu Oppenheimer, Mārtins Skorsēze par filmu Killers of the Flower Moon un Žistīne Triē par filmu Anatomy of a Fall.

Kategorijā Labākā starptautiskā filma nominētas Io Capitano (Itālija), Perfect Days (Japāna), Society of the Snow (Spānija), The Teacher’s Lounge (Vācija) un The Zone of Interest (Lielbritānija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja