Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Raidījumā Ieklausies Dvēseļu putenī! tiks izdziedātas strēlnieku dziesmas

Latvijas Televīzijas skatītāji no 30. oktobra piecas trešdienas pēc kārtas plkst. 20 LTV1 ēterā varēs sekot līdzi izzinošam un izklaidējošam raidījumam Ieklausies Dvēseļu putenī! Pēc filmas režisora Dzintara Dreiberga un mūziķa Māra Mihelsona iniciatīvas tapušajā raidījumā 10 šābrīža spilgtākās Latvijas mūzikas personības un grupas iedziedās Reiņa Sējāna aranžētas strēlnieku dziesmas, ziņoja LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Filmas Dvēseļu putenis veidotāji, strādājot pie filmas, veikuši apjomīgu vēstures izpēti par Pirmo pasaules karu. Arī strēlnieku dziesmas ir nozīmīga tā laikmeta sastāvdaļa – varētu pat teikt – ikona. Jaunais raidījums ne vien izgaismos latviešu kultūrvēsturisko strēlnieku dziesmu mantojumu, bet arī skaidros – par ko tās vēsta, kāda ir to izcelsme un kādēļ tās tik maz tiek dziedātas valsts svētkos mūsdienās.

“Veidojot filmu Dvēseļu putenis, tika veikta apjomīga izpēte – apkopotas liecinieku atmiņas, vēstules, analizēti vēstures artefakti, kas apliecina, ka strēlnieku dziesmām Pirmā pasaules kara laikā bija nozīmīga loma karavīru un visas tautas nacionālās pašapziņas uzturēšanā un vairošanā. Diemžēl šīs dziesmas mūsdienās ir nepelnīti aizmirstas, tās zina vien retais, tādēļ līdz ar filmas nonākšanu pie skatītājiem vēlējāmies tās atkal celt godā, atgādinot, cik liels spēks glabājas šajās dziesmās,” stāsta filmas Dvēseļu putenis režisors Dzintars Dreibergs.

Katru nedēļu skatītāji varēs vērot divu dziesmu stāstus. 30. oktobrī pirmajā stāstā ceļojumā pa strēlnieku mūzikas līkločiem dosies grupa Carnival Youth, savukārt otrajā stāstā jaunu skanējumu senai dziesmai dos un unikālu apvienošanos piedzīvos grupa Cosmos. Turpmākajos raidījumos tiksimies arī ar Intaru Busuli, Jāni Aišpuru, Goran Gora, Tautumeitām, Instrumentiem, Lindu Leen un Musiqq.

Raidījums Ieklausies Dvēseļu putenī! – no 30. oktobra trešdienās 20.00 LTV1 un sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REPLAY.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja