Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Raidījums Literatūre/Pamatskola centīsies ieinteresēt pusaudžus latviešu mūsdienu literatūrā

Sākot ar 10. septembri, sešu raidījumu cikls Literatūre/Pamatskola iestūrēs mūsdienu latviešu autoru grāmatu pasaulēs, lai kopā ar skolēniem stāstītu spoku stāstus, atvērtu starplaiku portālus un pētītu neparastus šķūnīšus, informēja raidījuma veidotāji.

Cik daudz vērtību un jaunu zināšanu sevī glabā viena grāmata? To palīdzes atklāt pavisam īsti rakstnieki un raidījuma vadītāji Marta Selecka un Gustavs Terzens.

Raidījuma idejas autore Marta Selecka uzskata: "Ieinteresēt pusaudžus latviešu mūsdienu literatūrā bija izaicinošs uzdevums visai projekta radošajai komandai. Ceru, ka tas mums būs izdevies un raidījums kalpos arī kā lielisks palīgs pamatskolu literatūras skolotājiem."

Šajā sezonā tiks apskatīti Arno Jundzes fantastikas romāns Kristofers un Ēnu ordenis, Agneses Zarānes stāstu krājums Laba meitene, Dzintara Tilaka skolas vecuma romānus M+A, Lindas Nemieras nedaudz fantāzijas un nedaudz detektīva žanra romāns Rīgas raganas, Māra Runguļa šausmu, spoku un joku stāstu grāmata Pārupes spoku stāsti. Pastaiga mirušo pilsētā un Dainas Ozoliņas garstāsts Pandēmijas detektīvi.

Katrā epizodē četri klasesbiedri no dažādām Latvijas skolām risinās uzdevumus, kurus tiem būs sagatavojuši paši grāmatu autori. Šajā sezonā piedalīsies skolēni no Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas, Kuldīgas Centra vidusskolas, Jelgavas 4. vidusskolas, Mores pamatskolas, Salaspils 1. vidusskolas un Aknīstes vidusskolas.

Raidījums Literatūre/Pamatskola būs skatāms, sākot ar 10. septembri LTV1 ēterā katru otro sestdienu tieši pirms dienas ziņām plkst. 17.45 vai jebkurā sev ērtā laikā www.replay.lv un YouTube kanālā LTV_Plusaudzis.

Projekta komanda izveidojusi arī pavisam unikālu papildinājumu raidījumam - pašu autoru veidotas darba lapas, ko ikviens aicināts pildīt skolā vai mājās. Darba lapas, kā arī citi Literatūre/Pamatskola veidotie materiāli būs pieejami mājaslapā www.atbalstsizcilibai.lv.

Atbalsts izcilībai projekts Literatūre/Pamatskola top, sadarbojoties Valsts Izglītības satura centram ar Ziemeļu pusi un Latvijas Televīziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja