Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz filmu Bille

No trešdienas, 4. aprīļa, sāksusies biļešu iepriekšpārdošana uz vienu no Simtgades filmām - režisores Ināras Kolmanes jauno pilnmetrāžas spēlfilmu Bille, ko Latvijas kinoteātros sāks izrādīt piektdien, 20. aprīlī, informēja sabiedrisko attiecību konsultante Kristīne Tjarve.

Ināras Kolmanes veidotā ģimenes filma tapusi pēc latviešu rakstnieces Vizmas Belševicas romāna Bille motīviem, iepazīstinot skatītājus ar mazās meitenes stāstu 30. gadu Latvijā. Scenārija autori ir Arvis Kolmanis un Evita Sniedze.

“Man bija svarīgi sajust katru tēlu kā laikmeta liecību, kā tādu mazu 30. gadu pasaulīti, kas kopā veido kolorītu Rīgas nomales un Latvijas lauku ainu – katram ir savs raksturs, manieres, vizuālais tēls,” par filmā atspoguļoto laika posmu stāsta režisore I.Kolmane.

Galveno Billes lomu filmā atveido Rūta Kronberga, kurai šī ir pirmā kino loma. Rūtai, tāpat kā Billei, ir vērīgs acu skatiens, pamanot un izjūtot lietas, kas pieaugušajiem steigā šķiet nesvarīgas. Bille ilgojas pēc labākas nākotnes, ir zinātkāra, labprāt lasa grāmatas un vēlas būt labāka meita saviem vecākiem.

Par sadarbību ar Rūtu intervijā žurnālam Una aktrise Elīna Vāne, kura filmā atveido Billes mammu, teikusi: “Cilvēcīgi bija ārkārtīgi grūti strādāt, jo man ļoti patika meitene, kura spēlē Billi, bet es nedrīkstēju to izrādīt. Man visu laiku gribējās viņu ņurcīt un pavilkt uz zoba. Meitene ir kolosāla, bet viņa nav studējusi aktiermeistarību, tāpēc no režisores puses bija tik stingrs noteikums.”

Billes mātes lomā iejūtas Elīna Vāne, tēvs ir Artūrs Skrastiņš, bet vecmāmiņu atveido Lolita Cauka. Filmā piedalās arī citi pazīstami latviešu aktieri: Lilita Ozoliņa, Gundars Āboliņš, Guna Zariņa, Pēteris Liepiņš, Vilis Daudziņš, Maija Doveika u.c.

Filma tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kino centru, Lietuvas Kino centru, Čehijas Kino centru un Latvijas, Lietuvas un Čehijas kino profesionāļiem. Pamata finansējums saņemts Latvijas Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei” Filmas izplatītājs Latvijā ir UzKino.

Biļetes uz filmas seansiem pieejamas iepriekšpārdošanā lielāko Latvijas kinoteātru - Rīgā, Liepāja, Ventspilī, Kuldīgā, Siguldā, Cēsīs, Valmierā, Smiltenē, Daugavpilī, Rēzeknē, Madonā, Jūrmalā - kasēs un interneta vietnēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja