Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Signes Baumanes filma Mans laulību projekts nonāk uz kinoekrāniem visā Francijā

Signes Baumanes starptautiski augstu novērtētā filma Mans laulību projekts nonāk pie Francijas kinoskatītājiem Parīzē, Tulūzā, Marseļā, Nantē un daudzās citās pilsētās. Uzsākot filmas izrādīšanu Francijas kinoteātros, 7. jūnijā režisore Signe Baumane tikās ar skatītājiem Parīzes prestižākajā kinoteātrī UGC Ciné Cité Les Halles – ar 40 kinozālēm tas ir lielākais ne vien Francijā, bet visā Eiropā.

"Esmu skaistajā Francijā, kur manu filmu izrādīs 24 pilsētu kinoteātros. Jūtos neiedomājami pacilāta, jo šeit skatītāji ļoti labi saprot filmu un ir par to sajūsmā – Francija ir animācijas lielvalsts, tādēļ tas man ir dubultgods. Un, protams, ieraugot savas filmas plakātu Parīzes metrostacijās, gadījās aiz prieka pat uzdejot, kas dažiem steidzīgajiem parīziešiem lika izbrīnā pacelt uzacis," no Parīzes priecīgi stāsta Signe Baumane.

Filma jau piedzīvojusi plašu rezonansi ārpus Latvijas – pēc pirmizrādes prestižajā Traibekas filmu festivālā Ņujorkā tā iekļauta jau vairāk nekā 80 festivālu programmās visā pasaulē, turklāt visas Eiropas animācijas konkurencē kļuva par vienu no piecām filmām, kas tika izvirzītas prestižajai Eiropas Kinoakadēmijas balvai kategorijā Labākā animācijas filma. Pagājušā gada beigās Mans laulību projekts tika izrādīts Spānijas kinoteātros, šobrīd Spānijā un Itālijā filma skatāma tiešsaistes platformās.

"Filmas plašā izrādīšana Francijas un Spānijas kinoteātros ir ievērojams notikums Latvijai, šādu precedentu nav daudz ne vien Latvijas, bet arī Eiropas filmu izplatīšanas kontekstā," – uzsver filmas producents Roberts Vinovskis. "Auditorija Eiropā pārsvarā izvēlas vietējo kino vai arī Holivudas lielo studiju produkciju. Ar Latvijā producētu filmu nonākt plašā kinoteātru tīklā Francijā un Spānijā ir liels panākums. Šis fakts, tāpat kā Eiropas kinoakadēmijas nominācija mūsu filmai ir apliecinājums Latvijas kino konkurētspējai Eiropas un pasaules kontekstā." Arī tālākie starptautiskās izplatīšanas plāni ir ambiciozi – gada beigās Mans laulību projekts nonāks uz kinoekrāniem Ziemeļamerikā, jau drīzumā tiks iekļauts populārā televīzijas kanāla HBO Centrāleiropas piedāvājumā.

Kino festivālos Mans laulību projekts saņēmis jau 21 balvu – gan žūrijas īpašo atzinību prestižajā Ansī festivālā Francijā, gan labākās animācijas pilnmetrāžas balvu Viborgas festivālā Dānijā, Traionas filmu festivālā ASV, Friedrihštates animācijas festivālā Norvēģijā; filma saņēmusi vēl virkni balvu dažādās kategorijās Rumānijā, Japānā, Dienvidkorejā, Ēģiptē un citur. Šāgada Štutgartes Starptautiskais animācijas filmu festivāls Vācijā atzina Signi Baumani par vienu no svarīgākajām sievietēm animācijas industrijā un piešķīra festivāla īpašo balvu Honorary Trickstar par izcilu radošo un māksliniecisko sniegumu.

Latvijā Mans laulību projekts Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps žūrijas vērtējumā tika atzīts par 2022. gada labāko animācijas filmu, savukārt Signe Baumane saņēma balvas kā labākā animācijas filmas režisore un labākā animācijas filmas māksliniece. Latvijā filma skatāma LMT Viedtelevīzijā un Go3, vēl 12 dienas arī replay.lsm.lv.

Filma Mans laulību projekts tapusi Studijā Lokomotīve ar Nacionālā Kino centra atbalstu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja