Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Uzņemta dokumentālā filma par par senioru mīlestības meklējumiem Uzlūdz dāmas

Ceturtdien, 16. februārī, kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvos režisores Katrīnas Tomašickas dokumentālā filma Uzlūdz dāmas, kas atklāj Latvijas senioru stāstus par mīlestības meklējumiem.

Filma ir gaišs un smeldzīgs dokumentālais stāsts par Latvijas senioriem un viņu mīlestības meklējumiem. Tā vēsta par cilvēkiem, kuri, neraugoties uz cienījamo vecumu, nesamierinās ar vientulību, droši dodas jaunos piedzīvojumos un ir atvērti dzīves dāvātajām iespējām. Vienu šie meklējumi aizved pie jauniem sarunu biedriem, citu – pie cilvēka, ar kuru kopā ceļot, bet vēl kādam izdodas atrast dzīvesbiedru. Filmas varoņi atklāj savu pieredzi, kur jūtas ir tikpat trauksmainas kā jaunībā un kur dzīve arī mūsdienu digitālajā vidē ir kaislību pilna.

Režisore Katrīna Tomašicka stāsta: "Ar filmu gribēju parādīt, ka mīlestības meklējumus arī cienījamā vecumā mums, sabiedrībai, nevajadzētu uztvert kā tabu vai kaut ko neordināru. Tā ir dzīve, kas turpinās. Dzīve, ko dzīvo cilvēki, ilgodamies pēc tuvuma, siltuma un sapratnes. Satikšanās uzreiz nenozīmē lielas pārmaiņas; arī sirsnīgas sarunas un kopīga pieredze var mainīt cilvēka ikdienu. Ceru, ka ar šo stāstu mēs iedvesmosim gan pašus seniorus būt drošiem un atvērtiem, gan viņu tuviniekus sniegt atbalstu saviem sirmgalvjiem. Pamudinoši vārdi un arī klusa, saprotoša būšana līdzās var palīdzēt atvērties jaunai pieredzei." 

Filmas uzņemšana sākās vēl pirms pandēmijas, un pirmizrāde noslēgs piecu gadu tapšanas ciklu. Pavasarī filmu plānots izrādīt arī Latvijas reģionos.

Filmas režisore Katrīna Tomašicka, operators Andis Šūba, montāžas režisore Sandra Alksne, mūzikas autors Edgars Šubrovskis, skaņu režisors Pēteris Pāss, producenti Story Hub un Odze films. Filmas tapšanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds un BBrental.eu. Biļetes uz pirmizrādi pieejamas aula.lv un pirms pasākuma kinoteātrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja