Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Baltajā naktī Viesturdārzā notiks Satori dzejas diskotēka Jaunība

Sestdien, 3. septembrī, no plkst. 20.00 līdz plkst. 3.00 Baltās nakts un Dzejas dienu ietvaros Viesturdārzā notiks Satori dzejas diskotēka Jaunība, informēja interneta žurnāla Satori projektu vadītājs un redaktors Andrejs Vīksna.

Interneta žurnāla Satori dzejas diskotēka ar jaunākās oriģinālliteratūras lasījumiem, ekscentrisku mūziku un dejām ir kļuvusi par kultūras foruma Baltā nakts tradīciju un notiek jau septīto gadu pēc kārtas.

Šī gada norises vietu – Viesturdārzu – biedrība Ascendum un tās izdotais interneta žurnāls Satori jūlijā un augustā jau iedzīvinājis kā notikumu vietu ar kultūras programmu Satikšanās vieta pie arkas, kas bija daļa no Rīgas drosmes un prieka vasaras. Īpašu scenogrāfiju Viesturdārzam, kura tiks izmantota arī Dzejas diskotēkā, veidojis Austra Mailīša arhitektu birojs un mākslinieks Andris Eglītis.

Tēma "jaunība" Dzejas diskotēkai izvēlēta, jo šis ir Eiropas Jaunatnes gads, kurā īpaša uzmanība pievērsta jauniešu skatījumam un lomai sabiedrībā. Satori šo tēmu izmanto, lai būvētu tiltu starp dažādām paaudzēm, aicinot dzejniekus dalīties savā jaunības mūzikā un lasot dzeju par jaunību.

Pasākumā ar dzeju, mūziku un performancēm piedalīsies Aivars Madris, Ivars Šteinbergs, Sergejs Timofejevs, Lote Vilma Vītiņa, Nils Sakss, Linda Gabarajeva, Lauris Veips, Kārlis Vērdiņš, Anna Belkovska, Madara Gruntmane, Kirils Ēcis un Henriks Eliass Zēgners.

Projekts tiek īstenots ar Rīgas domes līdzfinansējumu Mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts 2022 programmas ietvaros. Šis pasākums ir daļa no mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts, ko organizē un finansē Rīgas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot Latvijas un ārvalstu māksliniekus.

Plašāka Baltās nakts programma pieejama mājaslapā www.baltanakts.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja