Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

K.Sunī svētkos rādīs Norvēģijas filmas bērniem

Jau trešo gadu pēc kārtas Norvēģijas vēstniecība Rīgā un kinoteātris K.Suns sadarbībā ar Norvēģijas Filmu institūtu ielūdz ģimenes ar bērniem, bērnu kolektīvus un citus interesentus uz norvēģu bērnu filmu programmu, kas būs skatāma skolēnu ziemas brīvlaikā no 23. decembra līdz 4. janvārim.

Filmu programmā iekļautas četras spēlfilmas un trīs animācijas filmas. Pirmajos Ziemassvētkos 25. decembrī tiks demonstrēta 1976. gadā uzņemtā pasaku filma ģimenei Ceļojums uz Ziemassvētku zvaigzni. Katru gadu Ziemassvētku vakarā šo filmu demonstrē Norvēģijas sabiedriskajā televīzijā un tā ir kļuvusi par neatņemamu Ziemassvētku tradīciju daudzās norvēģu ģimenēs. Filma ir uzņemta pēc tāda paša nosaukuma lugas motīviem, kuru 1924. gadā sarakstīja norvēģu dramaturgs Sverre Brandts (1880–1962). Luga vairākkārt iestudēta teātros Skandināvijas valstīs.

Šī gada filmu programmā ir iekļautas arī jaunākās Norvēģijā uzņemtās spēlfilmas bērniem - fantāzijas filma Doktora Proktora purkšķpulveris (2014), kas veidota pēc pasaulē pazīstamā norvēģu rakstnieka Jū Nesbē darba ar tādu pašu nosaukumu, kā arī Kaštena un Petras ziemas brīvdienas (2014). Šī filma ir turpinājums pagājušajos Ziemassvētkos demonstrētajai filmai Kaštens un Petra – labākie draugi, un abas filmas ir uzņemtas pēc grāmatu sērijas par Kaštenu un Petru, kuru sarakstījis Norvēģijā plaši pazīstamais rakstnieks Tūrs Oge Bringsvers un ilustrējusi māksliniece Anne Gerda Holta.

Skatītājus aizraus arī krāšņā pasaku filma Zilais kalns 2 – brīnumraga meklējumi, kas stāsta par zilrūķīšu un sarkanrūķīšu piedzīvojumiem. Bērni aicināti arī atkal satikt animācijas filmas Floklīpas kauss (1975) varoņus, kurus varēja iepazīt pagājušā gada filmu programmā. Arī šī filma ik gadu ir iekļauta Norvēģijas televīzijas Ziemassvētku programmā. Filmas varoņu piedzīvojumiem varēs sekot arī filmas turpinājumā  - animācijas filmā Ziemassvētki Floklīpā (2013).

Programmā iekļauta arī animācijas filma Fokus-pokus, Albert Oberg! (2013). Kā stāsta filmas režisore Tūrilla Kove, stāsts par Albertu ir stāsts par reālu sešus gadus vecu zēnu reālajā pasaulē. Taču viņš ir diezgan īpašs zēns, jo viņš ir arī pazīstamo bērnu grāmatu varonis, kuru radījusi zviedru autore Gunilla Bergstrema.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja