Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Riga IFF ieskandinās ar Fransuā Ozona jaunāko filmu

19. novembrī plkst. 19 Rīgā, Splendid Palace – tikai dažas dienas pēc pasaules pirmizrādes – Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) ieskaņas pasākumā būs redzama Fransuā Ozona jaunākā filma Jaunā draudzene, informēja Riga IFF pārstāvis Kaspars Beķeris.

Filma Jaunā draudzene ir trāpīgs Eiropas vidusšķiras portretējums, kas ārēji nevainojamā pasaulē spēj pamanīt cilvēku savstarpējo attiecību maldus, apslēptākās ilgas, vēlmi pārkāpt robežas. Klēra (Ainaisa Demustjē) ļoti pārdzīvo savas labākās draudzenes nāvi – viņas bijušas tuvas kopš bērnības, kopā pieaugušas un pat vienlaicīgi apprecējušās. Tikmēr bēdu nomāktais atraitnis (Romēns Duriss) piedāvā Klērai interesantu veidu kā cīnīties ar sērām... Kinofilma uzņemta pēc angļu rakstnieces Rutas Rendelas stāsta motīviem, rakstniece zināma kā veiksmīga detektīva žanra meistare, ar kuras darbiem labprāt strādājuši tādi kino grandi kā Pedro Almodovars un Klods Šabrols.

Filmas režisors Fransuā Ozons veiksmīgi spēlējas ar žanriem un skatītāju gaidām, veikli pārslēdzoties no drāmas uz komēdiju un otrādi, eleganti apvienojot ironiju ar ģimenes attiecību, mātišķuma un kaislību izpēti.

Visi 19. novembrī festivāla ieskaņas seansa laikā savāktie līdzekļi tiks novirzīti Baltinavas kultūras nama kino izrādīšanas iespēju uzlabošanai. Pašlaik vienu no filmu festivāla 2Annas Latvijas tūres pieturvietām - Baltinavas kultūras namu - raksturo līdzīga situācija kā daudzviet Latvijā – ir liela skatītāju interese, bet ierobežotas tehniskās iespējas, kas ietekmē kino skatīšanās kvalitāti. Tieši tādēļ Riga IFF savu darbību sāk ar šādu simbolisku dāvinājumu. Turpinot sadarbību, Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā no 2. līdz 12. decembrim uz Baltinavas kultūras nama kino zāli tiks vests arī viens īpašs festivāla seanss – viena no nacionālajam filmu festivālam Lielais Kristaps nominētajām filmām Jāņa Norda Mammu, es tevi mīlu.

Biļetes uz Fransuā Ozona filmas Jaunā draudzene seansu – pirmizrādi 19. novembrī var iegādāties Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja