Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Andras Neiburgas piemiņai. Šīs izmaiņas klusuma dzīvajā ādā

"Tas nevar vairs nenotikt. Tāpat kā vārdus nevar paņemt atpakaļ bezvēja plašajā nepateiktajā. Nē. Šīs izmaiņas klusuma dzīvajā ādā, tur, kur tu nozudi nedzīvībā, nekad-vairs-nekad-mūžāvairs – nē – nekad vairs starp radībām, nē, nekad vairs tāda kā tu – tas maina klusumu, tas tagad jāsauc – izzušana – izgaišana – šis jaunais uz mūžu [..] tas nevar vairs būt nepateikts nenoticis nenodomāts nezināms neatpazīts neatzīts."

Es esmu tulkotāja, es varu, lūk, saņemties un – vāji – pārtulkot daļu no gara Džorijas Greiemas dzejoļa. Es varu kaut ko nedaudz atsvešinātu, to, kur visas manis nav klāt. Lūk, to, kas bija mums ar Andru, man nekādi neizdodas pārtulkot vai noformulēt, tik ļoti liela daļa no manis tas bija. Ir.

Glābiņu meklējot, cerībā vienkārši copy/ paste kaut ko pārnest, ieskatījos tabulā, kurā rakstījām viena otrai katru dienu, reizēm vairākas reizes dienā, gadus desmit. Kādreiz pat runājām, ka varētu no tās kaut ko izveidot un kopā uzstāties Prozas lasījumos. Nu, nezinu vis. Netulkojas. Es neprotu.

Varu tikai primitīvi aprakstīt: katru dienu sajust, ka otra ir tepat blakus. Ka atsauksies. Ka zinās, sapratīs, uztvers, palīdzēs. Ka nav nekā, par ko nevar runāt – ne pārāk sīka un ikdienišķa, ne pārāk sarežģīta, eksistenciāla, būtiska. Ka ir šī kopīgi izveidotā pasaule, kurā var iekāpt un aizmirst tās otras, ārējās pasaules šausmas, netaisnības, sīkos un lielos kreņķus. Nē, nevis aizmirst – pārstrādāt, padarīt par kaut ko apjaušamu un pārdzīvojamu. Kopā. Ir gandrīz neticami, ka kaut kas tāds ir bijis iespējams. Bet vēl neticamāk, ka nekad vairs nebūs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja