Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Andris Kolbergs. Eņģeļu purvs. Sirreāls gadījums

Klajā nākusi Andra Kolberga grāmata Eņģeļu purvs. Sirreāls gadījums, kurā lasāmi divi iepriekš nepublicēti rakstnieka darbi, informēja izdevniecība Dienas Grāmata.

Grāmatā Eņģeļu purvs. Sirreāls gadījums ir lasāms scenārijs pilnmetrāžas kinofilmai Enģeļu purvs, kā arī luga – krimināla traģēdija divās daļās Sirreāls gadījums. Arī šajos darbos Latvijas kriminālromānu maestro Andris Kolbergs raksta par sev tuvajām tēmām – Latvijas vēsturi, sabiedrību un cilvēku attiecībām, iepinot sev raksturīgo humoru.

"Tas pats Andris Kolbergs, bet citā skatā: ne vairs kriminālromānu autors, bet scenārists un dramaturgs. Luga Sirreāls gadījums nodēvēta par kriminālu traģēdiju. Autors drusku blēdās — bez traģēdijām, protams, ne soli nedz literatūrā, nedz dzīvē, tomēr Sirreāls gadījums ir kārtīga komēdija, ietonēta ar mūslaikiem piedienīgu melno humoru. Ļauži aizrautīgi sastrādā trakas, vēl trakākas un vēl pavisam trakas lietas, lai beigu galā vienotos kopīgā lūgšanā, bet eņģeļu vietā šautu zosis," par grāmatu stāsta Guntis Berelis.

"Eņģeļu purvs — nerealizētas pilnmetrāžas filmas scenārijs: 1947. gads, Kurzeme. Vienā pusē — krievu ģenerāļi, partorgi, čekisti, pretējā — nacionālie partizāni, pa vidam — Eņģeļu ciems un Eņģeļu purvs, bet bez eņģeļiem. Konfrontācija ir nenovēršama — un, lai arī vēstures ritmi un konfrontācijas rezultāts visiem zināms, autora meistarība sižeta veidošanā arī šajā ainavā spēj atklāt ne vienu vien negaidītu niansi," piebilst literatūrkritiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja