Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

ASV filmas "Irēnas bērni" filmēšana Rīgā vētras dēļ nav traucēta

Vētras plosīšanās Latvijā netraucē ASV kino ļaudīm turpināt Rīga uzņemt filmu Irēnas bērni, kas stāsta par kādas poļu sievietes varoņdarbiem, izglābjot vairāk nekā 6 000 bērnu no holokausta 2. Pasaules kara laikā. Kā _Dienai _skaidroja projekta "Irēnas Bērni" vadītājas asistente Latvijā Ingrīda Nagle, filmēšanas grafiks tiek ievērots.

"Ko var darīt, ka ir vētra, ir jāfilmē," bez īpašas nožēlas teic I. Nagle. Viņa stāsta, ka filmēšana paredzēta gan ārtelpās, gan iekštelpās, tāpēc grafiku pēc vajadzības var arī pamainīt. Šodien pārsvarā tiekot filmēti skati telpās.

Savukārt aģentūrai LETA aktieru atlases pārstāve Iveta Dortāne informēja, ka masu skatos filmēšanā Rīgā piedalās vairāk nekā 2000 Latvijas iedzīvotāji. Šie cilvēki lielākoties būs redzami filmas masu skatos, taču no atlases provēm Latvijā izvēlētas arī vairākas personas, kurām šajā filmā tiks uzticētas mazas lomas.

"Masu skatos piedalīsies tikai cilvēki no Latvijas, bet uz lomām kandidēja dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Anglijas, Kanādas un ASV. Lomas, tai skaitā bērnu lomas, ir paredzētas ap 100, bet no Latvijas šīs lomas tiks uzticētas ap 20 cilvēkiem, tai skaitā bērniem," sacīja Dortāne.

No Latvijā zināmajiem aktieriem topošajā filmā piedalīsies Leonīds Grabovskis, Vilis Daudziņš, Didzis Eglītis, Imants Vekmans un citi.

"Liels prieks ir par mūsu bērniem, kuri ir saņēmuši lomas. Uz vienu no tādām lielām puišu lomām kandidēja dalībnieki no vairākām valstīm, un liels prieks mums ir par to, ka šī loma tiks uzticēta tieši puisim no Latvijas," sacīja Dortāne.

Starp filmas masu skatu dalībniekiem būs arī aptuveni 800 bērni. Kā norādīja Dortāne, masu skati šajā filmā būs arī kā mazas epizodiskas lomiņas, kur cilvēkam nebūs jārunā teksts, bet būs jāprot sevi parādīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja