Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV Kongresa bibliotēka izteikusi vēlmi sadarboties ar Latvijas rakstniekiem

ASV Kongresa bibliotēka cer uz veiksmīgu sadarbību ar Latvijas rakstniekiem, atzinis ASV Kongresa bibliotēkas Eiropas nodaļas vadītājs Grants Hariss.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, Latvijas vēstniecība Vašingtonā sadarbībā ar ASV Kongresa bibliotēkas Eiropas nodaļu organizēja latviešu rakstnieku literāros lasījumus, kuros piedalījās dzejnieks un tulkotājs Juris Kronbergs, dzejniece Liāna Langa, proziste Nora Ikstena, kā arī tulkotāja un dzejniece Margita Gailīte. Lasījumus vadīja Pensilvānijas Valsts Universitātes pasniedzējs, amerikāņu dzejnieks Endrjū Zingers.

Latviešu rakstnieku literāros lasījumus ASV Kongresa bibliotēkas Eiropas nodaļas galvenajā lasīšanas zālē atklāja Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns un Eiropas nodaļas vadītājs Grants Hariss. Vēstnieks Razāns, uzrunājot klātesošos literārā lasījuma klausītājus, atzīmēja, ka starpvalstu attiecības nenosaka tikai politiskas un ekonomiskas intereses, kuras ir mainīgi lielumi. Toties māksla un literatūra ir paliekošas vērtības.

Savukārt Hariss literārā lasījuma atklāšanā teica, ka ir pagodināts Eiropas lasīšanas zālē uzņemt Latvijas rakstniekus un cer, ka veiksmīgo sadarbību varēs turpināt arī nākotnē.

Pasākumā Ikstena lasīja fragmentu no savas jaunākās grāmatas Mātes piens. Latviešu rakstnieku literārie lasījumi notika programmas Latviešu literatūra attīstībā ietvaros. Šie bija pirmie latviešu rakstnieku literārie lasījumi ASV Kongresa bibliotēkā.

ASV Kongresa bibliotēkas Eiropas lasītavas krājumos pieejami vairāk nekā 33 000 drukāti izdevumi par Latviju, kā arī Latvijā tapušie izdevumi. Tie ir dažādās valodās par visdažādākajām tēmām, tostarp specifiskas kolekcijas par folkloru, likumdošanu, arī kartes, filmas, mūzikas ieraksti un fotogrāfijas, kas krājumu padara par vienu no lielākajiem ārpus Latvijas teritorijas.

Ik gadu ASV Kongresa bibliotēka saņem ap 400 jaunu izdevumu par vai no Latvijas. Arī Kronbergs, Langa un Ikstena ar ASV Kongresa bibliotēkas Eiropas lasīšanas nodaļas atbalstu veica savu literāro lasījumu individuālos audioierakstus, kas turpmāk papildinās ASV Kongresa bibliotēkas krājumu un būs pieejami bibliotēkas mājaslapā.

Lasījumus ASV Kongresa bibliotēkā atbalstīja Latviešu Nacionālais literatūras centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja