Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Atklāta Agneses Rakovskas mūzikas un izglītības platformas Zvaigznājs rīkotā akcija Izdziedi grāmatu

Otrdien, 2. aprīlī, tiek atklāta Agneses Rakovskas mūzikas un izglītības platformas Zvaigznājs rīkotā akcija Izdziedi grāmatu, ko atbalsta apgāds Zvaigzne ABC un Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Agnese Rakovska un citi Latvijā pazīstami mūziķi aicina ikvienu piedalīties akcijā Izdziedi grāmatu. Akcijas mērķis ir radošā veidā piesaistīt jauniešus lasīt grāmatas. Kopā pārbaudīsim, vai ir iespējams izdziedāt grāmatu. Akcijas noslēgumā trīs interesantāko dalībnieku pieteikumi iegūs balvas no apgāda Zvaigzne ABC.

Par akciju stāsta idejas autore Agnese Rakovska: "Strādājot ar jauniem cilvēkiem, novēroju, ka lasītprasme ir ārkārtīgi zema. Strādājot radošajā industrijā ar mūzikas materiāliem, lielākās problēmas sagādā tieši teksta radīšana. Vēlos sniegt savu ieguldījumu, lai veicinātu jauniešos lielāku interesi par grāmatām un lasīšanu, jo tas attīsta vārdu krājumu, kā arī stimulē jaunu tekstu radīšanu. Ceru, ka mums kopā izdosies raisīt lielāku interesi bērnos un jauniešos tieši par grāmatām. Ar šo akciju varēsim novērot lasītprieku."

LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova raksturo lasītprasmes statistikas datus: "6% 10 gadīgo Latvijas bērnu neprot lasīt (PIRLS, 2021), bet 30% 15 gadīgie jaunieši nelasa tekoši (PISA, 2018). Mēs gribam, lai mūzika veicina lasīšanu prieka pēc. Lai tas ietekmē panākumus mācībās, jo Latvijas nākotne ir atkarīga no tā, vai lasīšana kļūs populāra. Mūsu veselība, mūsu akadēmiskie panākumi, mūsu sociālā kapitāla spēks, uzņēmējdarbība, par vienlīdzību nemaz nerunājot, un demokrātijas nākotne, viss ir atkarīgs no tā, cik plaši izplatīta būs lasīšana."

Lai izdziedātu grāmatu, ir nepieciešams izvēlēties savu mīļāko dzejas vai kāda cita žanra grāmatu, un jāmēģina to nodziedāt. Akcijas idejas autore mudina akcijas dalībniekus būt radošiem un iesaka nebaidīties eksperimentēt.

Izdevēja, apgāda Zvaigzne ABC vadītāja Vija Kilbloka iedvesmo jauniešus piedalīties akcijā: "Kad man ir grūti, es vai nu lasu vai dziedu. Dziedāt grāmatu – kas par lielisku ideju! Izdziedi grāmatu! Un atceries, ka grāmatas iemāca itin visu!"

Akcija norisināsies no 2. aprīļa līdz 2. maijam. Lai piedalītos akcijā Izdziedi grāmatu ir jānofilmē video, mēģinot izdziedāt kādu grāmatas fragmentu. Video jāpublicē sociālajos medijos Instagram vai TikTok un jāpievieno tēmturis #IzdziediGrāmatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja