Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Baltijas pērles kinomaratonu noslēgs trīs filmu programma

Starptautiskā kinofestivāla Baltijas pērle kinomaratonu šoreiz noslēgs trīs filmu programma, kas vienā seansā tiks demonstrēta 21. septembra pusnaktī Rīgas Kongresu namā, informēja festivāla Baltijas pērle rīkotāji.Jau pirmā filma, visticamāk, būs estētisks un psiholoģisks satricinājums. Kinodarbu ar grūti tulkojamo nosaukumu _Love Actually.

.. Sucks_ radījis skandalozs Honkongas režisors, kurš izvēlējies sev pseidonīmu Scud. Filmā atainoti neparasti mīlas stāsti ar dīvainu sākumu un dīvainām beigām. Tā vēstīs par aizliegtu mīlestību, šokējošu mīlestību un nosodāmu mīlestību.Pēc tam skatītājiem tiks piedāvāts Lorāna Bunika darbs Iekāre. Kā atzinis pats filmas režisors, viņa galvenais uzdevums bija izraisīt šoku kinozālē, lai skatītāji nespētu noticēt savām acīm. Režisora asprātīgā, bet neviennozīmīgā recepte izkļūšanai no emocionālās krīzes, iespējams, samulsinās skatītājus ar klajo nekautrīgumu.Filmu nakts programmu noslēgs filma, kuru veidojis viens no mūsdienu kinoandergraunda radikālākajiem režisoriem - kanādietis Gajs Medins, kurš turpina savu odiseju cilvēka psihes apslēptajās dzīlēs. Ne bez pornogrāfijas un trillera elementiem.Biļetes iepriekšpārdošanā uz šo nakts filmu seansu var iegādāties Rīgas Kongresu namā.Jau ziņots, ka starptautiskais kinofestivāls Baltijas pērle, kas šoruden svin savu 20 gadu jubileju, Rīgā notiks no 14. septembra līdz 24. septembrim, skatītājiem piedāvājot piecas filmu programmas ar izcilām filmām.Festivāla programmā būs iekļauta panorāma Festivālu festivāls ar starptautisko kinoforumu savdabīgāko un atzītāko darbu skati, tiks piedāvāta programma Jaunā Eiropa - jauni vārdi, notiks tradicionālās Neprātīgās kinonaktis, kuru laikā filmas tiks demonstrētas no pusnakts līdz septiņiem rītā, kā arī būs programma Kino un augstā mode un retrospektīva Kinodīvas - sievietes leģendas, kur būs skatāmas filmas ar aktrišu Grētas Garbo, Odrijas Hepbernas, Merilinas Monro un citu piedalīšanos.

Kopumā programmā šogad iekļautas ap 56 filmām, taču filmu programmu papildinās arī kino profesionāļu lekcijas, jo šogad festivāla īpašie viesi būs kinoaktrise Nastasja Kinski un kinorežisors Andrejs Končelovskis, kuram festivālā tiks veltīta viņa filmu retrospektīva. Tāpat savu filmu Ritas pēdējā vasara skatītājiem Rīgā prezentēs režisore Renāta Ļitvinova.

Festivāla programma veidota tā, lai tajā būtu iekļautas prestižāko pasaules kino festivālu jaunākās sensācijas, līdz ar to skatītāji Rīgā uz ekrāna varēs redzēt izcilākās 2011. gada un 2012. gada filmas, kas izcīnījušas godalgas un saviļņojušas skatītājus Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofestivālos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja