Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ēķis: noniecināšana kavē naudas piesaisti jaunām filmām

Filmas “Baiga vasara” un “Rīgas sargi” producents Andrejs Ēķis uzskata, ka filmu noniecināšana kavē naudas piesaistīšanu jaunu filmu uzņemšanai. Intervijā Neatkarīgā Rīta avīze viņš atkārtoti uzsver, ka "Rīgas sargi" apzināti netika pieteikti "Lielā Kristapa" skatei, bet tika atļauta tās izrādīšanas festivālā - tā bijusi kategoriska prasība Nacionālajam Kino centram. Jau vēstīts, ka žūrijai ir tiesības vērtēt filmas arī bez to veidotāju piekrišanas, kā rezultātā "Rīgas sargi" saņēmuši vairākas nominācijas, taču tās nav labāko filmu vidū.

Intervijā Neatkarīgā Rīta avīze A.Ēķis stāsta, ka pēc filmas "Baiga vasara" uzņemšanas devās pie nākamās filmas iespējamiem finansētājiem. Viņi bija izlasījuši visas recenzijas, un viņiem radies jautājums - vai Latvijā vispār ir kino?

“Tas nav jautājums par apvainotajiem Ēķi un Graubu [režisors Aigars Grauba], kā to grib pasniegt! Privātais bizness šādā neprofesionāli apsaimniekotajā kinovidē negribēs ieguldīt naudu nevienā projektā, jo ir pilnīgi skaidrs, ka viņu devums finālā tiks noniecināts. Kurš gan vēlas atbalstīt nozari, ar kuru nevarēs lepoties? Kādu sabiedrības atbalstu te var iegūt? Tagad pat visur tiek apgalvots, ka "Rīgas sargi" izmaksājuši apmēram divarpus miljonus latu. Taču neviens nekur neraksta, ka valsts iedeva tikai piekto daļu – 493 506 latus! Ja man vai jebkuram citam producentam tagad būs jāiet meklēt filmai vajadzīgās četras piektdaļas līdzekļu pie privātiem sponsoriem, kurš pēc visas šīs ažiotāžas gribēs dot naudu?”

A.Ēķis uzskata, ka problēma ir tajā, ka Latvijā pastāv izpratne, ka labi un pareizi ir taisīt augsto mākslu, taču, viņaprāt, labi esot visi stili un virzieni, jo tie katrs veicot savu funkciju. Tas arī bijis iemesls, kāpēc "Rīgas sargi" nav nodoti vērtēšanai piecu cilvēku žūrijai, jo viņu balsojumu esot viegli prognozēt - viņi balsojot par stilu, kuru paši proponē. To var izskaust tikai profesionāļu vērtējums, saka A.Ēķis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja