Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ekspluatācijā nenodotajā Gaismas pilī atklāta izstāde

Ekspluatācijā nenodotajā Gaismas pilī atklāta Rīgas bilžu grāmatu kvadriennāles Attēlu stāsts laureātu darbu izstāde. Līdz ar to izstāde nav pieejama plašākai publikai.

Par problēmas, kuras saistītas ar Gaismas pils nodošanu ekspluatācijā, aizvadītajā nedēļā jau rakstīja laikraksts Diena.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova, izstādi iespējams parādīt apmeklētājiem - bibliotēkas potenciālajiem sadarbības partneriem - tikai īpašās grupās, pēc to instruēšanas par drošības noteikumiem. Kaut arī procedūra ir sarežģīta, izstādi katru dienu redzot kāda cilvēku grupa, kas nāk novērtēt telpu piemērotību saviem pasākumiem.

LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts paskaidroja, ka kvadriennāles dalībnieku izstāde bijusi paredzēta, lai žūrija varētu izvērtēt iesniegtos darbus. Tā, pēc viņa teiktā, nav paredzēta plašākai auditorijai. Zilberts pauda cerību, ka nākamā pasākuma - Rīgas Fotomēneša portfolio skates - laikā 9.maijā Gaismas pils būs nodota ekspluatācijā.

Jau ziņots, ka līdz 2.maijam Rīgā notiks pirmā Baltijas jūras reģiona valstu bilžu grāmatu kvadriennāle. Tās mērķi ir atbalstīt bilžu grāmatu žanra attīstību, jaunu mākslinieku dalību grāmatu ilustrācijas mākslā un augstvērtīgu bilžu grāmatu izplatību Baltijas jūras reģiona valstīs.

Projektā Pasaule bilžu grāmatā notika kvadriennāles konkurss un starptautiska konference. Sākotnēji bija paredzēts, ka ilustrāciju izstāde Gaismas pilī būs pieejama visiem rīdziniekiem un Rīgas visiem, bet līdz ar to, ka aizkavējusies Gaismas pils nodošana ekspluatācijā, plašākai publikai izstādi, iespējams, neizdosies apskatīt.

Mākslas vēsturniece Austra Avotiņa, kura nodarbojusies ar kvadriennāles organizatoriskās puses darbu iepriekš, par kvadriennāles izstādi stāstīja, ka tā varētu aktualizēt bērnu grāmatu ilustrāciju vērtību. Avotiņa paskaidroja, ka Latvijā netiek veidota kolekcija bērnu grāmatu ilustrāciju oriģināliem, tādējādi pazūd vērtīgi oriģinālie mākslas darbi.

Nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle iepriekš pauda, ka šajā gadījumā redzam to, ka jaunā bibliotēkas ēka ir kaut kas daudz vairāk nekā tikai grāmatu glabātuve. Tā ir vieta, kur veidot šādu projektu, kas savukārt daudz ietekmēs bilžu grāmatu un ilustrāciju veidošanas nozari. "Tas viss kopā ir tā Eiropas kultūras galvaspilsēta," iespēju veidot šādu projektu Gaismas pilī komentēja Čivle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja