Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Filma Dokumentālists saņem divas balvas festivālā Ukrainā

Režisoru Ivara Zviedra un Ineses Kļavas dokumentālā pilnmetrāžas filma Dokumentālists saņēmusi pirmās balvas starptautiskā mērogā, informēja filmas veidotāju pārstāve Kristīne Matīsa.

27. martā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā noslēdzās desmitais starptautiskais dokumentālo filmu festivāls DocuDays UA, kura programmu veidoja trīs sadaļas – Docu/Life, Docu/Right un Docu/Short, pirmajā no tām kopā ar sešām citām filmām par balvu sacentās arī Latvijas Dokumentālists.

Žūrija, kurā strādāja Ļubova Arkusa (Krievija), Audris Stonis (Lietuva) un Tue Stīns Millers (Dānija), filmai Dokumentālists piešķīra speciālbalvu kā "gaišai un smalkai filmai par filmas veidotāja un varoņa savstarpējām attiecībām". Galveno balvu šajā kategorijā žūrija piešķīra Lietuvas filmai Sarunas par nopietnām tēmām/Conversations on Serious Topics (režisore Ģiedre Beinorīte).

Savukārt festivāla Studentu žūrija piecu cilvēku sastāvā Dokumentālistam piešķīra savu galveno balvu "par mīlestību pret filmas varoni, par dokumentālista meistarību un drosmi strādāt negaidītos apstākļos". Studentu žūrija diplomam pievienoja konfekšu kasti ar pārbaudītu derīguma termiņu Intai un festivāla reklāmas rullītī redzamo specvienības kareivju aizsargķiveri Ivaram (filmu redzējušie pratīs novērtēt dāvanu asprātību). Diemžēl Kijevā pirkto īpašo ukraiņu speķi filmas autori Intai nevarēs aizvest, jo to nelaida cauri robežai – izrādās, ka Latvijā no Ukrainas nedrīkst ievest piena un gaļas produktus.

Visi festivāla laureāti balvā saņēma simbolisku hanteli – lai trenētu muskuļus nākamajām filmām. Šī hantele savukārt filmas autoriem izmaksāja Ls 28, jo lidmašīnas salonā to neļāva vest, nācās pirkt bagāžas biļeti.

Filmas Dokumentālists seanss festivālā pulcēja pilnu zāli atsaucīgu skatītāju, un galvenais jautājums pēc filmas, kā jau visos seansos, bija – vai Ivars vēl apciemo Intu? Pareizā atbilde ir – jā, turklāt no katra festivāla Intai pēc viņas pieprasījuma Ivars atved pastkarti ar attiecīgās pilsētas skatiem.

Filmai Dokumentālists šis bija jau sestais starptautiskais kinofestivāls, un nupat saņemts uzaicinājums uz nākamo – filma iekļauta konkursa programmā Telavivas dokumentālo filmu festivālā Docaviv, kas norisināsies no 2. līdz 11.maijam.

www.dokumentalists.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja