Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Godalgo Latvijas Rakstnieku savienības un Gerkena romānu konkursa labākos darbus

Noslēdzies Latvijas Rakstnieku savienības un uzņēmēja Raimonda Gerkena atbalstītais romānu konkurss. Lai arī žūrija konkursā pirmo vietu nav piešķīruši, ar naudas balvām godalgoti Inga Žolude, Kristīne Ulberga, Andra Manfelde, Rūta Mežavilka un Jānis Dzierkals, informē konkursa rīkotāji. Romānu konkursā otrā vieta un naudas balva 2000 latu apmērā katram (pirms nodokļu nomaksas) piešķirta Ingai Žoludei par romānu _Sarkanie bērni _un Kristīnei Ulbergai par romānu _Zaļā vārna.

_ Trešo vietu un naudas balvu 1000 latu apmērā katram (pirms nodokļu nomaksas) žūrija piešķīrusi Andrai Manfeldei par romānu Dzimtenīte un Rūtai Mežavilkai par romānu Dzimuši Latvijai. Savukārt veicināšanas prēmija un naudas balva 500 latu apmērā (pirms nodokļu nomaksas) piešķirta Jānim Dzierkalam par romānu _Uz Dienvidiem no Ēdenes._Konkursa darbus vērtēja žūrija - rakstnieks un redaktors Arvis Kolmanis (žūrijas priekšsēdētājs), rakstnieks, literatūrkritiķis un redaktors Guntis Berelis, literatūrzinātniece, rakstniece un redaktore Anita Rožkalne, publicists, rakstnieks, dzejnieks un filozofs Ilmārs Šlāpins, dzejnieks, literatūrzinātnieks un Latvijas Rakstnieku savienības rakstniecības kursu programmas Literārā Akadēmija vadītājs Ronalds Briedis.Kopumā konkursam tika iesniegti 55 jaunradīti romāni.

Uzvarētāji tiks apbalvoti un godināti Lielās lasītāju balvas 2011 ceremonijas laikā 2. decembrī plkst. 14 Salaspils kultūras namā Enerģētiķis.

Romānu konkurss sākās 1993. gadā sadarbībā ar apgādu Karogs. Šogad Latvijas Rakstnieku savienība un Raimonds Gerkens konkursu atjaunoja.

Pateicoties konkursam, tapuši un grāmatas formātā dienasgaismu ieraudzījuši vairāki nu jau latviešu literatūras vēsturē zelta burtiem ierakstīti romāni, tostarp Ronalda Dobrovenska Rainis un viņa brāļi gan krievu, gan latviešu valodā, Jāņa Lejiņa tobrīd vien iesāktā vēsturiskā triloģija Zīmogs sarkanā vaskā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja