Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Graustu miljonārs" triumfē arī Britu kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā

Indijā uzņemtā režisora Denija Boila mazbudžeta melodrāma "Graustu miljonārs" (Slumdog Millionaire) svētdien, 8.februārī notikušajā Britu Kinoakadēmijas balvu (BAFTA) pasniegšanas ceremonijā turpinājusi savu triumfa gājienu, saņemot apbalvojumus septiņās kategorijās, to skaitā par labāko filmu un labāko režisora darbu. Tāpat "Graustu miljonārs" uzvarēja labākā adaptētā scenārija, mūzikas, operatora darba, montāžas un skaņas nominācijās.

Filma "Graustu miljonārs", kas vēsta par jaunieša no graustu rajona Mumbajā centieniem "izsisties", uzvarot televīzijas spēlē, janvārī saņēma augstākos apbalvojumus citā prestižā balvu pasniegšanas ceremonijā "Golden Globe", līdz ar to tiek uzskatīta par visreālāko kandidātu "Oskaram" jeb Amerikas kinoakadēmijas apbalvojumam par labāko filmu.

Keita Vinsleta, kura janvārī saņēma divus "Zelta globusus", svētdien saņēma Britu Kinoakadēmijas balvu par galvenās aktrises lomu filmā "Lasītājs" (The Reader"). Labākais aktieris - Mikijs Rurks ("Cīkstonis" (The Wrestler)).

Filma "Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu" ( The Curious Case of Benjamin Button), lai arī tika nominēta 11 kategorijās, saņēma vien balvas par māksliniecisko noformējumu, specefektiem un grimu, taču galvenās lomas attēlotājs Breds Pits palika vispār bez apbalvojumiem, lai arī bija nominēts gan kā labākais aktieris par lomu šajā filmā, kā arī labākais otrā plāna aktieris par lomu filmā "Sadedzināt pēc izlasīšanas" (Burn After Reading).  Balvu par labākā otrā plāna aktieri pēc nāves saņēma Hīts Ledžers ("Tumšais bruņinieks" (The Dark Knight)), savukārt kā labākā otrā plāna aktrise tika suminēta Penelope Krusa ("Vikija Kristīna Barselona" (Vicky Christina Barcelona)).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BAFTA LAUREĀTI

Ar pilnu Britu Kinoakadēmijas laureātu sarakstu varat iepazīties šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja