Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Helēna Mirena. Karaliene atzīstas

Pasaulslavenā britu aktrise Helēna Mirena šokējusi ar atklāsmēm žurnālā GQ

Britu aktrise, dāma Helēna Mirena (Karalienes piešķirtais tituls!), kura pirms pāris gadiem pārsteidza pasauli un sevi arī, vienā gadā ietvaros saņemot vislielāko skaitu (27) un visprestižākās kinobalvas, sākot ar Venēcijas Volpi kausu, Golden Globe un beidzot ar Amerikāņu un britu Kinoakadēmiju suvenīriem (par galveno — Anglijas tagadējās karalienes Elizabetes II — lomu Stīvena Frīrza filmā Karaliene/The Queen), vienmēr uzsvērusi savu — "laikam taču no slāvu asinīm" iemantoto neatkarību, brīvo garu un aso mēli. Atgādināšu, ka aktrises īstais vārds ir Jeļena Mironova, viņa ir krievu aristokrātu atvase, kas pameta Krieviju pēc boļševiku apvērsuma, un viņa kopā ar vīru amerikāņu režisoru Teiloru Hekfordu pārsvarā dzīvo Kalifornijā, jo "ciest nevaru Anglijas mūžīgo mitrumu".

Dažas Mirenas atklāsmes ir ne tikai pikantas, bet arī drosmīgas. Piemēram, 2006 — sava triumfa — gadā, viņa atteicās no īpašā piedāvājuma — reti iespējamās privātās vizītes pie Anglijas karalienes, to komentējot: "Biju pārāk aizņemta filmēšanā Kanādā, lai lidotu pāri visai pasaulei uz stundu padzert tēju pie Elizabetes." Gatavojoties Elizabetes lomai, Mirrena nekautrējās žurnālistiem atklāt arī to, kāds ir reālās karalienes somiņas saturs, ko aktrise bija pamanījusi kādā ceremonijā baznīcā ("pūdernīca, pildspalva, brilles, nekādu kredītkaršu, atslēgu un naudas — tā tomēr ir karaliene, nevis sieviete no ielas"), un atļāvusies kritizēt Elizabeti kā "sievieti, kurai pilnīgi trūkst individuālās gaumes, bet monarham jau tas ir dabiski".

Baltais pulverītis

Nule sešdesmit trīs gadus vecā Mirena kārtējo reizi pārsteigusi publiku, žurnāla GQ/Gentlemans Quarterly britu versijā atzīstoties, ka "jaunībā kā traka šņaucu kokaīnu — es to burtiski mīlēju, lietoju samērā bieži, tomēr vienmēr tikai drusciņu, kā skopa pele". Tie bija vētrainie sešdesmitie un bohēma.

Taču pats intriģējošākais, Mirenasprāt, ir "mani pašu šokējušais iemesls, kādēļ es vienā mirklī pārtraucu savas kokaīna orģijas un pret šo pūderīti joprojām izjūtu tikai un vienīgi riebumu, — visa mana narkotiku mīla bija kā ar nazi nogriezta, kad 80. gadu sākumā policija noķēra Lionas miesnieku Klausu Barbjē (nacists, kara noziedznieks — N.N.). Viņš bija slēpies Dienvidamerikā un slepeni dzīvoja tur, pateicoties milzīgajiem līdzekļiem, ko ieguva no narkotiku biznesa. Es biju šokēta, jo vienā mirklī dzīvi iedomājos šo baismīgo narkotiku trafika/izcelsmes shēmu, kurai pateicoties kokaīns parādījās mūsu nevainīgajās Londonas ballītēs". Protams, Mirena nav nekāda priekšzīmīgā morāliste un intervijā vaļsirdīgi pastāsta, ka "marihuāna man nekad negāja pie sirds, jo tā darīja mani bēdīgu un nelaimīgu. LSD es pamēģināju tikai vienreiz, un man te jums nav jāapzvēr, ka neesmu nekad to vairāk lietojusi, tāpat kā koku. Es pati to zinu, un man ar to pietiek".

Skaista un gudra

Taču, iespējams, visskumjākā atskārsme, ko Mirena publiski atļāvusies izpaust, saistās ar viņas izvarošanu jaunībā: "Jā, pāris reižu. Tā nebija vardarbība, vienkārši mani ieslēdza istabā un spieda nodarboties ar seksu pret manu gribu. Es biju pieklājīga un labi audzināta meitene, un man trūka drosmes pateikt tiem čaļiem — f… off (tulk. — vācieties prom, tikai rupjāk — N.N.)! Jaunībā manā vārdu krājumā vienkārši šo atvēsinošo vārdiņu nebija."

Mirena smejoties stāsta, ka toties šogad viņa pie sava vīra — režisora Teilora Hekforda nofilmējusies galvenajā lomā visai atklātā satīriskā filmā Mīlas rančo: "Es tur spēlēju bordeļa saimnieci, tādu efektīgu blondīni ar lielām krūtīm. Sievietes seksuālo pievilcību joprojām mēdz uztvert kā trūkumu, jo valda uzskats — kas ir skaists, nevar būt gudrs. Pilnīgas muļķības, paskatieties uz mani!" aktrise sulīgi pasmaida.

Top komentāri

Apbrīnoju!
A
Tiešām DĀMA /lai arī ar vieglprātības "piešprici"/. Juģestējoša persona. Aktrise līdz kaulu smadzenēm.
ridziniece
r
Par to seksuālo vardarbību.. tiešām šokējoši, ka meitene var būt tik "labi audzināta", ka ļautu sevi seksuāli izmantot pret savu gribu. Kaut kas tāds laikam var notikt tikai Rietumeiropā.. Grūti iedomāties Latvijā situāciju, ka LABI audzināta meitene būtu tāda, kas nespētu pateikt "nē" čalim; man liekas, ka laba audzināšana nozīmē tieši pretējo?.. Man liekas, ka meitenes Latvijā agrāk, vismaz latviešu literatūras un kino klasikā attēlotajos laikos, vienmēr bijušas audzinātas tā - tiklīdz puisis atļaujas kaut ko ne tā, tad (kā tajā R.Paula dziesmā ar Blaumaņa vārdiem): "follarī, follarā, viņa tam pa ausi krauj!".... :)
Nu
N
Kāds tam sakars ar labu audzināšanu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja