Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Hīts Ledžers. Lelle

Vai Mattel nodoms ražot lelli Hīta Ledžera veidolā ir aktiera piemiņas zaimošana un pelnīšana uz traģēdijas rēķina?Spēļmantiņas un lelles no populārām filmām vienmēr bijušas superienesīga rūpala objekti. Amerikas rotaļlietu veikalu plauktus šogad jau paspējis iekarot 35 centimetrus lielais plastikāta nezināmas cilmes ķirzakveidīgais briesmonis, kas filmā Cloverfield sagrauj pusi Ņujorkas, — to par 100 dolāriem gabalā izlaidusi slavenā izklaides atribūtikas kompānija Hasbro (piem., Lego īpašniece).

Taču vismaz divdomīgi ir Hasbro konkurentu — ne mazāk slavenās kompānijas Mattel (piem, Bārbija, Kens & Co) nodomi krietni pirms filmas "Tumsas bruņinieks"/ "The Dark Knight" pirmizrādes jūlijā ražošanā laist vīrieškārtas lelli 12 centimetru augumā, kuru sauks Džokers.

Džokera lelle

Protams, arī pašai filmai — Betmena jeb Sikspārņvīra seriāla turpinājumam — paredz šīsvasaras ienesīgākā grāvēja slavu, jo tajā vienu no centrālajām, galvenā ļaundara — maniakāla sociopāta un slepkavas Džokera lomu tēloja nesen mirušais talantīgais austrāliešu/amerikāņu aktieris Hīts Ledžers (28). Un, kaut arī Hīta vecāki devuši svētību Mattel sava dēla lelles ražošanai, kaut arī kopš viņa bērēm pagājusi vien nedēļa, ineta filmu un smalko aprindu portālos bango vētraina diskusija starp Betmena faniem, kas kaisli gaida iespēju par nieka 7,99 USD (Ls 4,60) tikt pie plastmasas Džokera ar neaizmirstamā Hīta seju, un morālistiem, kuri uzskata — šādas lelles ražošana ir talantīgā aktiera piemiņas zaimošana un pelnīšana uz traģēdijas rēķina. Mattel paziņojumā gan teikts, ka Džokers — Hīts "tiks veltīts brīnišķīgā aktiera un lieliskā cilvēka gaišajai piemiņai". Tātad maijā klajā tiks laistas divas Džokerleļļu versijas — viena būs tradicionāla, toties drusku lielāka un nopērkama par 10,99 USD (Ls 5,70), tajā Džokeram rokās vienkārši nazis. Otra būs ar papildgadžetu — Hītam/Džokeram rokās varēs iespraust raķeti, ar kuru (pēc filmas) iznīcināt cilvēci, — neaizmirsīsim tomēr, ka Ledžera spēlētais Džokers ir briesmonis, sliktāks par ķirzaku Kloverfīldu!

Taču ir arī labās ziņas, kas attiecas uz mākslu un kas noteikti iepriecinās Hīta Ledžera talanta un viņa filmu cienītājus.

Deps, Lovs un Farels

Režisors Terijs Giliams paziņojis, ka tomēr pabeigs filmu "Doktora Parnasa iedomu pasaule"/ "Imaginarium of Doctor Parnassus", kuras filmēšanu pārtrauca Ledžera nāve janvārī (filmā piedalās arī Kristofers Plammers, kurš tēlo doktoru Parnasu, un bards Toms Veits, kas iejuties paša nelabā — sātana Nika ādā).

Giliams sola, ka Hīta darbs lomā... tiks turpināts. Vēl vairāk — trīs Ledžera kolēģi — Džonijs Deps, Džūda Lovs un Kolins Farels uzskata, ka tā būs "cēla rīcība — pabeigt Hīta lomu, jo viņš bija mums ļoti tuvs cilvēks, mūsu draugs". Giliams paskaidro, ka atteicies no idejas filmā izmantot "virtuāli ģenerētu 3D Hītu" (izejmateriālu ņemot no mēģinājumu un provju fragmentiem), jo pēc filmas fantastiskā sižeta esot lieliska iespēja "Hītam reinkarnēties uzreiz trīs cilvēkos". Ledžera varonis filmā ir klauns Tonijs, un kādā savas dzīves svarīgā brīdī viņš... izkrīt cauri burvju spogulim. "Lūk, brīnumainajā Aizspogulijā Hīts tad arī taps par Džoniju, Džūdu un Kolinu. Es domāju, Hīts priecātos par šādu gājienu," rezumē Terijs Giliams. Tātad tieši šī lieliskā režisora Doktora Parnasa iedomu pasaule kļūs par pēdējo filmu, kurā tēlojis Hīts Ledžers, filmu "Patriots", "Kuprainais kalns", "Brāļi Grimmi", "Kazanova", "Kendija" zvaigzne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja