Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Igauņu filma Mandarīni nominēta Oskaram

15. janvārī Losandželosā paziņotas 87. Kinoakadēmijas balvas Oskars nominācijas. Kategorijā Labākā ārzemju filma nominēts igauņu darbs Mandarīni/Manderiinid, kas stāsta par karu Abhāzijā 90. gados.

Uz labākās ārzemju filmas godu pretendē arī Zelta globusu ieguvusī krievu režisora Andreja Zvjaginceva filma Leviatāns/Leviafan, Eiropas Kinoakadēmijas balvu favorīte poļu izcelsmes režisora Pāvela Pavļikovska Ida, Mauritānijā tapusī Timbuktu un argentīniešu Wild Tales.

Oskara nomināciju līderes šogad ir Vesa Andersona kolorītā komēdija Viesnīca Diženā Budapešta/The Grand Budapest Hotel un režisora Alehandro Gonsaless Injarritu komiskā drāma Putncilvēks/Birdman. Abas filmas izvirzītas balvai deviņās kategorijās. Ievērojamu skaitu nomināciju saņēmušas arī Zelta globusu favorīte Puikas gadi/Boyhood, britu filma Imitation Game, muzikālā drāma Atsitiens/Whiplash un Klinta Īstvuda režisētā American Sniper. Visas nomināciju līderes kā arī cilvēktiesību drāma Selma un Stīvena Hokinga biogrāfija Teorija par visu/The Theory of Everything kandidē arī uz aizvadītā gada labākās filmas titulu.

Kā labākie režisori nominēti Alehandro Gonsaless Injarritu (Putncilvēks), Ričards Linkleiters (Puikas gadi), Benets Millers (Lapsu medības/Foxcatcher), Vess Andersons (Viesnīca Diženā Budapešta) un Mortens Tildums (Imitation Game).

Kategorijai Labākais aktieris izvirzīti Stīvs Karels par lomu filmā Lapsu medības, Bredlijs Kūpers (American Sniper), Benedikts Kamberbačs (Imitation Game), Maikls Kītons (Putncilvēks) un Edijs Redmeins (Teorija par visu), kurš par izcilā zinātnieka Stīvena Hokinga attēlojumu jau saņēmis Zelta globusa balvu.

Labākās aktrises balvai izvirzītas par Eiropas labāko aktrisi decembrī atzītā Mariona Kotijāra (Divas dienas, viena nakts/Two Days, One Night), Felicita Džonsa (Teorija par visu), Džuliana Mūra, kura par lomu filmā Still Alice šogad jau saņēmusi Zelta globusu, kā arī Rosamunda Paika (Neatrodamā/Gone Girl) un Rīza Viterspūna par lomu filmā Mežone/Wild.

Uz Oskariem kā labākie aktieri otrā plāna lomā kandidē filmas Puikas gadi aktieri Ītans Houks un Patrīcija Ārkete, Roberts Djuvals (Tiesnesis/The Judge), Edvards Nortons un Emma Stouna no Putncilvēka, Marks Rufalo (Foxcatcher), Dž. K. Simonss (Atsitiens), Laura Derna (Mežone), Kīra Naitlija (Imitation Game) un Merila Strīpa (Into the Woods).

Visas nominācijas šeit:

Prestižākā kino apbalvojuma Oskars balvas tiks pasniegtas 22. februārī Dolby teātrī Holivudā. Ceremoniju vadīs aktieris Nīls Patriks Heriss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja