Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jaunas Šerloka Holmsa sejas

Parodija, komikss un jauna krievu versija — tādas solās būt jaunās Šerloka Holmsa ekranizācijas

Apskaužu tos, kas gudro, ironisko un asprātīgo detektīvu Šerloku Holmsu pirmoreiz iepazina savā iztēlē, izlasot kādu no skotu rakstnieka Artura Konana Doila grāmatām. Padomju laikā slavenā Etīde purpura toņos 1976.gadā tika izdota svītrainajā sērijā Piedzīvojumi. Fantastika. Ceļojumi, taču mana salīdzinoši vēlīnā dzimšanas gada dēļ tās lasīšanu apsteidza slavenā Igora Masļeņņikova seriāla filmas noskatīšanās, kas uz ekrāniem pirmoreiz parādījās 1979.gadā. Tā nu man un daudziem citiem šaipus dzelzs priekškara bērnību pavadījušiem slavenais angļu detektīvs uz mūžiem ieguvis aktiera Vasilija Ļivanova vaibstus. Lai gan Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi TV un kino ekranizēti vairāk nekā 200 reižu un XIX gs. detektīvu atveidojuši gan Maikls Keins, gan Kristofers Lī, Pīters Kašings un daudzi citi, angļu džentlmeņa ādā tuvākā gada laikā plāno iejusties arī aktieris Roberts Daunijs juniors un slavenākais Kazahstānas iedzīvotājs jeb Borata atveidotājs Saša Barons Koens.

Koens, Daunijs un Nezināmais


Pasen apbrīnotā Nav dūmu bez stobriem režisors (joprojām arī Madonnas vīrs) Gajs Ričijs savu filmu ar nosaukumu Šerloks Holmss pasaulei plāno prezentēt 2009.gada nogalē vai 2010.gadā, un tajā galveno lomu spēlēs Roberts Daunijs juniors. Nekur tālu no komiksu ekranizācijas pēc Dzelzs Vīra Daunijs nebūs ticis, jo Gajs Ričijs gribot veidot modernu versiju par Holmsu, balstoties nevis uz Konana Doila oriģinālu, bet gan topošo komiksu grāmatu, kuras autors ir Laionels Vingrems. Jaunajā Holmsa versijā detektīvs būšot pārdrošs dēkainis, akcentētas tikšot Holmsa boksera un paukotāja prasmes. Filmēšanas sākums plānots šī gada oktobrī, lai apsteigtu konkurentu ražojumu (lasīt tālāk), raksta The Washington Post. Kādas kino veltītas interneta lapas Cinemablend redaktors Džošs Tailers jau paspējis sajūsmināties par lielisko Gaja Ričija izvēli. "Daunijs juniors tāpat kā Holmss ir vēl viens lielisks cilvēks, kas cīnās ar narkotiku atkarības dēmoniem. Ko? Šerlokss Holmss ir atkarīgs no narkotikām? Tieši tā! Lai gan varonis jau ilgu laiku kā "disnejificēts", oriģinālajās sera Artura Konana Doils grāmatās Holmss ir pamatīgs kokaīna lietotājs, kurš izbēg no narkotiku miglas tikai, risinot kādu noslēpumu, kas nodarbina un stimulē viņa ģeniālās smadzenes. Iespējams, ka šī aizmirstā leģendārā detektīva detaļa varētu būt daļa no Ričija filmas."

Ļivanova konkurents


Kamēr kompānijas Warner Brothers paspārnē taps komiksa ekranizācija, Columbia Pictures parakstījusi līgumu ar komiķi Sašu Baronu Koenu, kas atveidos Šerloku Holmsu parodijfilmā. Sīkāka informācija par to vēl nav pieejama. Arī Krievija negrasās ļaut Holivudai tik lēti atņemt savus varoņus. Studija ņečmp‡Ī napmčepÆun savā mājaslapā paziņojusi, ka 2009.gadā sāks filmēt TV seriālu par Šerloku Holmsu. Jau otrais ziņas teikums lepni vēsta, ka projekts izmaksāšot 16 miljonus ASV dolāru. Telefilmas režisors būs Oļegs Pogodins, bet Holmsa lomas atveidotājs vēl neesot apstiprināts. Kopā plānots uzņemt sešpadsmit divsēriju filmiņu

(katra 50 minūšu gara). Pirmās astoņas sāks filmēt nākamā gada vasarā, un to sižeta pamatā — agrāk neekranizēti Konana Doila darbi. Nākamās astoņas filmas plānots uzņemt 2010.gadā, un to pamatā būs tās pašas sižetiskās līnijas, kas Masļeņņikova uzņemtajā filmā. Atliek vien minēt, cik daudz vai maz Misters Nezināmais Holmss līdzināsies Ļivanova atveidotajam varonim. Jāatgādina, ka Vasilijs Ļivanovs 2006.gadā kļuvis par Lielbritānijas ordeņa kavalieri par šīs lomas attēlojumu, tāpēc filmu kompānija ir patiešām grūtas izvēles priekšā, meklējot viņa sekotāju. Arī Pogodins tāpat kā citi režisori sola, ka viņa izpildījumā mums parādīsies "cits" Šerloks Holmss. "Masļeņņikova filma balstīta uz harismātiskām personībām, bet manā filmā galvenais būs spriedze," viņš saka.

***

Top filmas par Šerloku Holmsu:


Gaja Ričija Šerloks Holmss ar Robertu Dauniju junioru

Parodija par Šerloku Holmsu ar komiķi Sašu Baronu Koenu galvenajā lomā

Krievijā 2009.gadā sāks filmēt jaunu seriālu par Šerloku Holmsu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja