Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jura Žagara karstā vasara

Aktierim un uzņēmējam Jurim Žagaram šovasar jātiek galā ar diviem projektiem — Cēsu mākslas festivālu un bankas apsarga lomu filmā Mazie laupītāji Ieraugot Jura Žagara ogļu melnos matus, tā vien gribas iesaukties: "Ak dievs, es tevi gandrīz vai nepazinu!" To uzklausījis, Juris apsēžas pie galdiņa, pasūta lielo krūzi ar kafiju, un nopūšas — par šādu tēla maiņu viņš itin nemaz neesot priecīgs un nejūtoties komfortabli.

"Man ir sajūta, ka visu laiku jānēsā T krekls ar uzrakstu "Tā nebija mana ideja!". Citādi visiem, kas mani pamanot iepleš acis un skatās ar nepārprotamu līdzjūtību acīs — sak, Žagar, tu esi sajucis prātā! — jāskaidro, ka mani nav skārusi četrdesmitgadnieku krīze... Māksla prasa upurus," viņš nopūšas.

Iekāpis citās kurpēs


Izrādās, Jurim šad tad patīkot izkāpt no savām kurpēm un iekāpt citās. Šoreiz tā ir bankas apsarga loma režisora Armanda Zvirbuļa filmā Mazie laupītāji. "Esmu garais dumjais apsargs, mans kolēģis Artūrs Skrastiņš — īsais, resnais, dumjais." Juris aizrautīgi stāsta, kā abu spēlētie varoņi, ķerot filmas galvenos varoņus — divus bērnus —, visu laiku iekuļas nepatikšanās — krīt bedrēs, saplēš bikses visnevajadzīgākajās vietās, nokļūst vismuļķīgākajās situācijās. "Viss ir tā, kā tādā kārtīgā pakaļdzīšanās filmā! Nu tāpat, kā savulaik Viens pats mājās, kur galveno lomu spēlēja Makolijs Kalkins. Ar mums izrīkosies apmēram tikpat nežēlīgi," aktieris nodrebinās un piebilst, ka abi ar Skrastiņu piedzīvojuši dažas vizuālas pārmaiņas, tostarp — arī melnos matus. Tā kā filmā visu laiku ir pakaļdzīšanās, dubļi, ūdens, nācies izvēlēties — vai nu katru rītu pusotru stundu stipri iesirmos matus krāsot melnus, zinot, ka dienas laikā krāsa noies, tādēļ ik pa brīdim nāksies apturēt filmēšanu un krāsu atjaunot, vai arī izvēlēties alternatīvu. "Apzinoties, ka ir 26 filmēšanas dienas, beigās teicu: dariet ar mani, ko gribat! Un tāds nu ir rezultāts..." Aktieris smej: katru rītu ieskatoties spogulī, viņš saraujoties, un prātā ienākot doma: "Kas tas par svešu veci manā vannasistabā..." "Gan jau pēc filmēšanas beigām atgūšu savu dabisko matu krāsu!"

Sinerģētika un inovācijas


Savukārt Cēsu mākslas festivāls ar koncertu, kurā skanēs divas simfonijas, sāksies jau rīt, 18.jūlijā. "Festivāls ir ārkārtīgi grūti prognozējams — šogad tas ir ļoti plašs un turpināsies piecas nedēļas. Nav paredzams, cik aktīvi cilvēki pirks biļetes, kāds būs kopiespaids." Taču Juris uzsver — programma šogad izdevusies īpaši laba, un daudziem piedalīties gribētājiem pat nācies atteikt. Viņu arī priecē, ka pasākumam jau izdevies iemantot ārzemju kultūras tūristu interesi, iekļūstot starptautiskā apritē. "Šā festivāla rīkošana ir viens labs sinerģijas piemērs — radošā komanda, kas festivālu producē, ir tik dažāda, bet katrs no viņiem savā nozarē ir augsta līmeņa profesionālis. Varbūt tādēļ arī ir izdevies visu tik labi izdarīt," Juris no sirds slavē savējos, lielu paldies sakot arī dāsnajiem festivāla sponsoriem, kuri pasākumu atbalstījuši bez liekiem komentāriem un pie kuriem nav nācies doties ar neskaitāmām Power Point prezentācijām. "Viennozīmīgi jūs sagaidīs augsta līmeņa profesionālā māksla, vēl festivālā būs tas, ko dēvē modernajā vārdā par "inovācijām" — daudz jaundarbu. Mākslas baudītāji tiek gaidīti Cēsīs, kuras šim notikumam neapšaubāmi ir gatavas," aicina Žagars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja