Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kaņepes Kultūras centrā notiks muzikāls dzejas pasākums Visi brīvi līdz

Kaņepes Kultūras centrā 4. jūlijā no plkst. 19 līdz 22 notiks muzikāls dzejas pasākums, tā mērķis – pievērst mūsu uzmanību brīvības trauslumam, atgādināt, ka vārda brīvība ir viena no būtiskākajām cilvēktiesībām, informēja pasākuma rīkotāji.

Dzejas pasākumā piedalīsies dzejnieki un mūziķi no Krievijas un Latvijas, kuriem svarīga ir pilsoniskā aktivitāte un vārda brīvība -  Roma Gonza un grupa Etoeto (Pēterburga), Irina Volinska (Barto) un Marija Ļubičeva (Pēterburga), Inga Gaile un Māris Butlers (Rīga).

“Ir pagājuši 25 gadi kopš neatkarības atgūšanas un mēs vēl joprojām neesam iemācījušies, ka brīvība ir pati svarīgākā vērtība. Tikai pēc tam nāk tādas vērtības kā, piemēram, etniskā identitāte, drošība; bez brīvības tas viss nav iespējams,” uzsver viens no pasākuma organizatoriem Deniss Hanovs, “Mani nepamet sajūta, ka mēs atrodamies ļoti trauksmainā laikā, starpkaru laikā, taču, dzīvojot šajā posmā, mēs to nemaz neredzam. Mēs neredzam kā nemanāmi, klusi mums brīvība tiek atņemta. Taču nav jēgas meklēt ārējos ienaidniekus, jo tie esam mēs paši, kas brīvību vienkārši atdodam, neprotestējot, nepaužot nepiekrišanu, jo baidāmies to darīt. Runa nav par “kādu režīmu”, kas kaut ko ir atņēmis. Runa ir par to, ka mēs vairs nepievēršam brīvībai tādu uzmanību, kā to darījām 80. gados. Toreiz par brīvību varēja “iesēdināt”, varēja spīdzināt, varēja pazemot. Brīvība nav tikai iespēja izrauties no mājām un iedzert aliņu, jo “mēs esam pieauguši”, brīvība ir tā, kas ļauj mums visiem sēdēt, kur mēs gribam, ar ko mēs gribam, kad mēs gribam; un tas var pazust.”

Pasākuma organizatori uzsver, ka vārda un pulcēšanās brīvība ir vienas no svarīgākajām cilvēktiesībām un ir būtiski to atcerēties ikdienā. Krievijā jau šobrīd grūti runāt par mediju brīvību, arī Latvijā cilvēki nereti izvēlas paklusēt, nevis paust savu viedokli. Dzeja un mūzika ir viens no vārda brīvības izpausmes veidiem, ja sabiedrība vēlas būt vesela, ir svarīgi mākslinieku teiktajā ieklausīties.

Dzejnieka Romas Gonzas un multiinstrumentālista Dima Etoeto projekts apvieno dzeju, elektronisko mūziku un dzīvo ģitāru. Viņu skanējums ir raksturojams ar melodeklamācijas elementiem, indi-elektroniku, abstrakto hip-hopu, alternatīvo roku, electroclash, Austrumu mūziku un citiem eksperimentiem. Paši puiši joka pēc sauc sevi par candyground

Roma Gonza ir dzejnieks, krājuma Nav laiks varoņiem autors, viens no dzejnieku grupējuma Voļnostj (Brīvība) dibinātājiem. Regulāri sadarbojas ar vairākām mūziķu grupām, tādām kā Порт (812), Барто, АлоэВера, Враги un 36и7. Vairāku poētisko turneju dalībnieks, ieskaitot dzejas festivālus un lekcijas Berlīnē un Rīgā. 

Irina Volinska ir dzejniece un teātra zinātniece. Teātra Синий Сарафан aktrise un dzejas krājuma No akas dibena līdzautore kopā ar Tatjanu Bogatirevu. Marija Ļubičeva spēlē grupā Барто. Abas mākslinieces piedāvās dzejas un mūzikas programmu Tumšsievišķaigais. Jūs gaidīs dzeja, ambient un dekadance – viss, kas Jums tik ļoti patīk.

Dzejniece Inga Gaile un Māra Butlera brīvformas mūzikas projekts dubna. Šī projekta mūzika papildina teksta telpu līdzīgi kā sociāli motīvi disharmonizē Ingas Gailes dzejas ainavu. Uzstāšanās, kas var satraukt un kaitināt, vienlaikus, paplašinot laiktelpu un piedāvājot cilvēcisku mierinājumu. 

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja