Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kinoteātros sāks demonstrēt filmu par Aerodium

No piektdienas, 29.aprīļa kinoteātros sāks demonstrēt Rīgas Kinostudijā veidoto dokumentālo filmu “Pareizi uzlidot”, kas vēsta par “Aerodium” komandu un viņu izveidoto Latvijas paviljonu Pasaules EXPO 2010 Šanhajā, informēja filmas veidotāju pārstāve Zane Dzene. Filmu "Pareizi uzlidot" veidojis idejas autors un producents Vents Horsts, režisors Sandris Jūra (viņa filma "Atrasts Amerikā" 2003.

gadā saņēma Lielo Kristapu kā labākā debija), scenāriste un dokumentāliste Elvita Ruka, pateicoties Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla finansiālajam atbalstam.“Gan Ivars Beitāns, gan viņa komanda labi apzinās riska cenu, taču tas viņus neapstādina, lai pasaulē nestu Latvijas vārdu, un patlaban "Aerodium" noteikti ir viens no spēcīgākajiem Latvijas eksporta zīmoliem, ko pazīst visā pasaulē. Tas ir veiksmes stāsts par Ivaru Beitānu - bijušo kaskadieri, kas reiz liesmojošās drēbēs leca ar motociklu, traucās ar auto un meta kūleņus, un leca ar gumijām no Siguldas tilta, un, lai lidotu debesīs.Taču kāda ir cena, lai piepildītu sapņus un sasniegtu mērķus, un kas jādara, lai dzīve nepaiet garām? To filmas radošā komanda fiksēja daudzu mēnešu ilgā laika posmā, te atgriežoties arī Ivara bērnības epizodēs (inscenējumus veidojis režisors Varis Brasla), gan vērojot, kā acu priekšā top vēja tunelis, gan piedaloties sarunās, kur aiz pieklājības frāzēm slēpts dzelžains bizness,” par filmas tapšanu pavēstīja Z.Dzene.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Vairāk par filmu "Pareizi uzlidot" uzzini šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja