Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Krievijas kino izrādīs Latvijā

No 21. līdz 29.augustan Rīgā un Jūrmalā notiks kinoforums Dvēseles ekoloģija, informē kinoforuma un Krievijas kino festivāla Baltijas valstīs ģenerālproducents Vasilijs Meļņikovs.Eiropas un Krievijas kinoforumā kino veidotāji varēs pārbaudīt sevi, meklēt sadarbības partnerus un iegūt vērtīgu pieredzi, kontaktējoties ar atzītiem kinomeistariem.

Biznesa ļaudīm tas var kļūt par jaunu kontaktu un darbības virzienu atrašanas vietu.Iecerēts, ka kinoforuma kulminācija būs Ņikitas Mihalkova jaunākās filmas _Saules nogurdinātie – 2_ prezentācija Eiropas Savienībā.Atklājot VII Krievijas filmu festivālu, 22.augustā pirmoreiz Baltijā tiks demonstrēta Pāvela Lungina filma _Cars_.Savukārt foruma noslēgumā pirmo reizi Baltijā tiks demonstrēta filma _Anna Kareņina_, ar kuru iepazīstinās tās režisors Sergejs Solovjovs un galvenās lomas atveditāja Tatjana Drubiča.

Vienlaicīgi ar VII Krievijas filmu festivālu, kurā tiks demonstrētas jaunākās dažādu studiju Krievijas filmas, kinoforuma ietvaros notiks Starptautiskais īsmetrāžas debijas un studentu filmu konkurss (23.-27.augusts).

Filmas no Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Francijas trijās grupās - aktierfilmas, dokumentālās un animācijas filmas - vērtēs režisors Juris Poškus (Latvija), kinokritiķe un žurnāliste Rasa Paukštīte (Lietuva). Žūriju vadīs režisors Andrejs Zvjagincevs.

Krievijas filmu festivāla ietvaros tiks prezentēti vērienīgi Krievijas kino un televīzijas projekti, piemēram, Sergeja Solovjova Klasesbiedri.

Krievijas kino festivāla programma tiks rādīta Rīgā Parex Plaza kinozālēs, bet īsfilmu, debijas un studentu filmu programma, kā arī meistarklases un diskusijas – Jūrmalā, Majoru kultūras namā. Ārpuskonkursa filmu programmas, speciālās programmas un projektu prezentācijas - gan Rīgā (Parex Plaza, Crystal CLUB), gan Jūrmalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Foruma programmu lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja