Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Labdarības projektā dāvina 2000 grāmatas 190 Latvijas bibliotēkām

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības labdarības projekts Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa dod iespēju dāvināt Bērnu/ Jauniešu žūrijas grāmatas visām Latvijas bibliotēkām, kuras cerēja uz ziedotāju atbalstu. Par ziedotajiem līdzekļiem bibliotēkām tiks iegādātas 2000 grāmatas, kas tiks dāvinātas 190 Latvijas bibliotēkām.

Labdarības projekta Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa mērķis ir Latvijas bibliotēkās turpināt bērnu lasīšanas veicināšanas programmu Bērnu/ Jauniešu žūrija, kas nodrošina bibliotēkas ar labāko un jaunāko bērnu grāmatu izlasi un interesantu pasākumu programmu, portālam Diena.lv pastāstīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības pārstāve Sanita Kitajeva.Katru gadu tūkstošiem bērnu tiek iesaistīti grāmatu lasīšanā un vērtēšanā. Pēdējo gadu laikā līdzekļu trūkuma dēļ daudzās Latvijas bibliotēkās Bērnu/ Jauniešu žūrijas darbība tika apturēta, lasošo bērnu skaits strauji saruka. Šobrīd projektā saziedotie 9860 lati ļauj nokomplektēt pilnu grāmatu kolekciju un turpināt pilnvērtīgu žūrijas darbību 190 bibliotēkās.Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāja Undīne Būde stāsta: „Mums ir patiess gandarījums un prieks par labdarības projekta rezultātiem. Priecājamies, ka varam palīdzēt visām bibliotēkām, kuras gaidīja mūsu palīdzību un dot iespēju lasīt bērniem, kuru ģimenes rocība neļauj iegādāties jaunākās grāmatas. Ceram, ka jaunās un lieliskās grāmatas, ko saņems bibliotēkas, radīs un veicinās bērnos lasīt prieku!”.Projektu Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa atbalstīja sabiedrībā zināmi cilvēki un par tā vēstniekiem kļuva Evelīna Strazdiņa, Kārlis Kazāks, Andris Sējāns, Una Gavare, Irīna Pīgozne, Mārtiņš Zemītis, Lauris Liepa, Inese Zandere, Sarmīte Ēlerte, Ilze Dobele, Elīna Bīviņa, Ilze Egle, Toms Auškāps, Dace Vizule, Indra Sproģe, Gatis Rozenfelds, Lienīte Osipova, Aurēlija Anužīte - Lauciņa, Lauris Aleksejevs, Dāvis Auškāps, Ingus Ulmanis, Daina Jāņkalne, Pauls Raudseps. Biedrības aicinājumam palīdzēt bibliotēkām atsaucās arī daudzi uzņēmumi.Biedrība pateicas visiem _Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa _ziedotājiem, informatīvajiem atbalstītājiem Diena, Dienas žurnāli, izdevniecībai Santa un žurnālam Mans Mazais, žurnālam Pie galda, Draugiem.lv, Ir.lv, Satori.lv, Delfi.lv, Tvnet.lv. Biedrība izsaka pateicību arī izdevniecībām Zvaigzne ABC, Liels un mazs, Jānis Roze, Lietusdārzs, Jumava, Zelta grauds, kuru atsaucība un piedāvātās atlaides ļāva palīdzēt pēc iespējas vairāk bibliotēkām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja