Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvija ar nacionālo stendu piedalās Londonas grāmatu tirgū

Šonedēļ Londonā norisinās starptautiskais grāmatu tirgus, kurā ar nacionālo stendu piedalās arī Latvija, informēja Latvijas Literatūras centrs.

Latvijas grāmatniecību un literatūru Londonas grāmatu tirgū pārstāv Latvijas Literatūras centrs (LLC) sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Grāmatnieku ģildi. Latvijas stendā izvietota Latvijas Literatūras gada balvas aizvadītā gada laureātu un šī gada nominantu darbu izlase, bērnu literatūras kolekcija, latviešu autoru jaunāko darbu paraugtulkojumi un Latvijas autoru darbu tulkojumi angļu un citās valodās, kā arī latviešu autoru – Eiropas Savienības Literatūras balvas ieguvēju darbi. Latvijas Literatūras centrs izdevis informatīvu bukletu Books to fall for par jaunākajiem latviešu literatūras orģināldarbiem un to autoriem. Latvijas literatūras un grāmatniecības stenda noformējumā izmantots Zanes Ernštreites veidotais zīmola NicePlace dizains. Londonas grāmatu tirgū piedalās arī apgādu Jānis Roze, Zvaigzne ABC, Liels un mazs, Jumava, Pētergailis, Mansards un tipogrāfijas Preses nams Baltic pārstāvji.

Londonas grāmatu tirgū piedalās arī autori – dzejnieks Kārlis Verdiņš un prozists Jānis Joņevs. Dienu pirms grāmatu meses, 13. aprīlī Latvijas vēstniecībā Lielbritānijā notika Kārļa Vērdiņa dzejas izlases Come to Me angļu valodā atvēršana, to izdevis apgāds Arc Publications. Sarīkojumā piedalījās autors, kā arī atdzejotāja Ieva Lešinska un apgāda pārstāvji. 14. aprīlī Kārlis Vērdiņš ar dzejas lasījumu piedalīsies Londonas grāmatu tirgus kultūras programmā, savukārt Jānis Joņevs uzstāsies Eiropas Savienības Literatūras balvas un tās ieguvēju popularizēšanas lasījumos.

16. aprīlī Latvijas stendā viesosies arī Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis, lai apspriestu Latvijas dalību Baltijas viesu valstu statusā Londonas grāmatu mesē 2018. gadā.

Londonas grāmatu tirgus ir Eiropā lielākā grāmatniecības, angļu valodā izdotās literatūras un poligrāfijas platforma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja