Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Noskaidrotas visvairāk pelnošās Holivudas zvaigznes

Ietekmīgais biznesa žurnāls Forbes nopublicējis kārtējo "uzvarētāju listi" — šoreiz uzmanības fokusā 2007./2008. gadu kinosezona, tātad no pērnvasaras līdz šā gada jūnijam desmit visvairāk pelnījušo Holivudas aktieru Top 10. Kopsummā šis desmitnieks savus banku kontus papildinājis ar 487 miljoniem USD (Forbes topā atrēķina arī ASV pamatnodokļus). Konkrētā saraksta intriga slēpjas faktā, ka Top 10 veido tikai vīriešu kārtas aktieri, jo 10 visdāsnāk atalgotās aktrises nopelnījušas divreiz mazāk — "tikai" 244,5 miljonus dolāru.

Kā jau Holivudas finanšu analītiķi paredzēja, arī šajā sezonā Top 10 līderis un tātad jau otro gadu visvairāk pelnījušās zvaigznes statusu saglabājis Vils Smits. Simpātiskais afroamerikāņu komiķis, atzīmē NY Times, ir pierādījis, ka ne tikai masu mūzikas industrijā, bet arī kinematogrāfā līderpozīcijas ieņem nebaltās rases indivīdi, un šāds multikulturālisms ir tikai iepriecinošs. Ar trim galvenajām lomām filmās (tostarp divos superhitos Es – leģenda un Henkoks) savai sieviņai aktrisei Džadai Pinketai-Smitai un trim bērniem Holivudas galvenais darboholiķis Vils Smits mājās atnesis 80 miljonus naudiņu.

Otrajā vietā — pasaules jocīgākais pirāts Džonijs Deps, kura darba alga bijusi 72 miljoni, turklāt atšķirībā no Vila Smita Deps iemanās miksēt blokbasterus ar eksperimentāliem art house projektiem (par kādu neapšaubāmi jāuzskata Tima Bērtona maniakālais slepkavmūzikls Svīnijs Tods, kas knapi atpelnīja ieguldītos līdzekļus).

Trešo un ceturto vietu ar 55 miljoniem dolāru dala komiķi Edijs Mērfijs (viņa svaigākā filma Iepazīstieties — Deivs tūdaļ startē Rīgā) un Maikls Maierss. Lielāko šī honorāra daļu abiem aktieriem veido multenītes Šreks ieskaņošana, kas ir ārkārtīgi ienesīgs bizness, vismaz ASV. Kā atceraties, Šreka oriģinālā Mērfijs bija ēzelis, bet Maierss — galvenais varonis, zaļais purva mūdzītis.

Godpilnajā piektajā vietā Leonardo di Kaprio, kurš sapelnījis 45 miljonus un, pēc Forbes ziņām, ir vienīgais no zvaigznēm, kas pat par "R reitinga" filmu (ar vecuma ierobežojumu, kas limitē potenciālos filmas ienākumus) saņem savu ierasto honorāru 20 miljonus. Neraugoties uz joprojām neiegūto Oskaru (Leo nominēts četrreiz), aktiera un nu arī producenta di Kaprio reputācija ir ļoti augsta.

Sestajā un astotajā vietā — action zvaigznes Brūss Villiss (41 milj. ASV dolāru) un Nikolass Keidžs (38 milj.). Pirmais lielāko algas daļu saņēma no Cietā rieksta IV, otrs — no veiksmīgajiem Nācijas dārgumiem II. Plus bonusā — animācijas filmu ieskaņošana.

Atlikušās pozīcijas — septīto, devīto un desmito — atkal okupējuši pavieglā — komēdijas žanra darboņi. Bens Stillers nopelnījis 40 miljonus, Vils Farels 31, bet pastarītis Adams Sandlers tikai 30. Tiesa, Sandlera superpelnošais grāvējs par frizieri Zohanu (Zohans — īpašo uzdevumu frizieris) jau ir no jaunā sezonas algu saraksta. Forbes gan atzīmē divas zīmīgas tendences — pilnībā iznīkusi nesenā dāsnā producentu indeve ar miljonu honorāriem iebarot jaunzvaigznes, kas knapi sasniegušas alkohola dzeršanas atļaujas vecumu — ASV tas nozīmē divdesmit viena gada slieksni (tas vienkārši neatmaksājas, skatītājs iet uz nopietniem, pazīstamiem vārdiem). Otra tendence ir bēdīgāka: starp visvairāk pelnošajiem prevalē tīrais izklaides žanrs — uzvaru svin komiķi, ne klasiskais profesijas smagsvars — dramatiskie aktieri. Un universālie talanti Deps, Vils Smits, Kaprio un Viliss ir tikai laimīgi izņēmumi.

***

2007./2008. visvairāk pelnošie aktieri


1. Vils Smits 80 miljoni ASV dolāru

2. Džonijs Deps

72 miljoni

3.-4. Edijs Mērfijs

55 miljoni

Maikls Maierss

55 miljoni

5. Leonardo di Kaprio

45 miljoni

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja