Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Paziņota Kannu kinofestivāla programma

61.Kannu kinofestivāls šogad notiks no 14.maija līdz 25.maijam, un par tā galveno balvu — Zelta palmas zaru — sacentīsies Klinta Īstvuda, Vima Vendersa, Filipa Garela, brāļu Dardēnu, Stīvena Soderberga, Atoma Egojana un citu režisoru jaunākās filmas. Ārpus konkursa 18.maijā notiks Stīvena Spilberga un Džordža Lūkasa filmas "Indiana Džonss un Kristāla galvaskausa karaliste" pirmizrāde, ko apmeklēs arī galvenās lomas atveidotājs Harisons Fords.

Savu jaunāko filmu "Vikija Kristina Barselona" Kannās izrādīs Vudijs Allens, filmā piedalās Penelope Krusa, Havjers Bardems un Skārleta Johansone. Franču Rivjērā tiek gaidīta arī Katrīna Denēva, kura filmējusies franču filmā Ziemassvētku stāsts.

Ārpus konkursa startēs Deivida Linča meitas Dženiferas Linčas projekts "Izsekošana". Starp citu, Deivida Linča daiļrade iedvesmojusi šā gada festivāla oficiālo plakātu. To radījis franču mākslinieks Pjērs Koljērs, lai godinātu savdabīgo amerikāņu režisoru — plakāta dizains ieturēts "Linča filmu stilā". 1990.gadā D.Linčs Kannās saņēma "Zelta palmas zaru" par filmu "Mežonīgie sirdīs", bet 2001.gadā viņam tika labākā režisora balva par "Malholanda ceļu". 2002.gadā D.Linčs bija festivāla žūrijas priekšsēdētājs.


Šogad festivālā viesosies Natālija Portmane, Andželīna Džolija, Dastins Hofmans, Džekijs Čans, Kventins Tarantīno, Romāns Polaņskis un citas zvaigznes. Žūrijas darbu vadīs amerikāņu aktieris un režisors Šons Penns, žūrijas locekļu vidū būs arī aktrise Čarlīze Terona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja