Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pirmdienu vakaros kanālā LNT rādīs latviešu filmu zelta fondu

Sākot ar 27. maiju ik pirmdienas vakaru visas vasaras garumā kanālā LNT skatītāji varēs vērot latviešu filmu zelta klasiku, informēja kanāla pārstāve Marta Zandersone.

27. maija vakarā skatītājiem būs iespēja noskatīties iemīļoto un asprātīgo detektīvkomēdiju Dāvana vientuļai sievietei. Nedēļu vēlāk skatītājus sagaida stāsts par dzīšanos pēc panākumiem filmā Tauriņdeja. Pēc tam LNT ekrānos nonāks filmas Aveņu vīns, Vajadzīga soliste, Limuzīns Jāņu nakts krāsā un citas.  

Filmas, ko veidojusi Rīgas Kinostudija, ir leģendāras un vēsturiskas, tās parāda latviešu dzīvi 70. gados, tā laika piedzīvojumus un likteņstāstus. Ikvienam LNT skatītājam tā būs lieliska iespēja ieraudzīt iemīļotus aktierus jaunībā, kopīgi atcerēties viņu populārākos izteicienus un atsaukt atmiņā spilgtos filmu tēlus. 

Režisora Ērika Lāča veidotajā, asprātīgajā detektīvkomēdijā Dāvana vientuļai sievietei varēs ieraudzīt mūžībā aizgājušo aktieri Eduardu Pāvulu ar fifīgajām ūsiņām un dzirdēt viņa veltīto Ēdelveiss dziesmu Kņopienei, kuru atveido Vija Artmane. Izskanēs arī folklorizējušies teicieni kā "Runčuk! Nemūžam!" vai "Stāvi, žuļiks! Šaušu!". Tā būs lieliska iespēja atminēties laiku, kad personiskais automobilis bija visu vērtību mērs.

Nedēļu vēlāk, 3. jūnija vakarā ikviens varēs izbaudīt uz Zigmunda Skujiņa stāsta Karjera motīviem veidotu filmu Tauriņdeja, kurā galvenajā lomā varēs redzēt Bruno Oju. Filma atspoguļo talantīga cilvēka dedzīgo vēlmi iegūt lomu filmā un veiksmīgu karjeru. Viss jau būtu labi, ja panākumi būtu iegūti godīgā ceļā, nevis caur meliem.

Turpmākajos latviešu filmu vakaros pie skatītajiem nonāks Aveņu vīns un Vajadzīga soliste. Tad būs klāt Jāņu diena, kura nav iedomājama bez Limuzīns Jāņu nakts krasā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja