Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rakstniece Andra Manfelde saņēmusi Egona Līva piemiņas balvu

16. septembrī atpūtas centrā Libava tika paziņoti Egona Līva piemiņas balvas Krasta ļaudis ieguvēji, un galveno balvu un prēmiju 1000 EUR apmērā saņēma grāmatas Virsnieku sievas autore Andra Manfelde, informēja balvas pārstāve Daira Bērtule.

Nominācijā Par labāko skolu jaunatnes literāro darbu  Ietin Latviju pasaku villainē  2016. / 2017. 1. vietu, Egona Līva piemiņas balvu Krasta ļaudis un prēmiju 300 EUR apmērā ieguva Anna Paula Spriedēja no J. Čakstes Liepājas pilsētas 10. vidusskolas ar darbu Pasaka par dvēseļu gulbjiem. 2. vietu un prēmiju 200 EUR apmērā saņēma Jeļizaveta Klimanova no Viļānu vidusskolas ar radošo darbu Pasaka par Latvi un Diāna Anna Audare no J. Čakstes Liepājas pilsētas 10. vidusskolas  ar radošo darbu Vēja raganiņas piedzīvojumi Liepājas ostā. Savukārt, 3. vietu un prēmiju 100 EUR apmērā saņēma Rita Voronova no Tukuma Raiņa ģimnāzijas ar radošo darbu Patiesības vēstnesis un Agnija Lazdiņa no Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ar darbu Lībiešu sargātāji un “Līvlizt".

“Šogad īpaši varam uzslavēt 19 jauniešus, kuri konkursam pieteica savus jaundarbus. Spilgtas un daudzveidīgas tēmas, patriotisma cildinājums, krāšņas un bagātīgas valodas lietojums iezīmē spēcīgu jauno rakstnieku paaudzi. Tāda, manuprāt, arī ir Egona Līva piemiņas balvas Krasta ļaudis pievienotā vērtība – motivēt jauniešus rakstīt un nebaidīties nodot darbus vērtēšanai profesionāļiem,” uzsver Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Liepājas Kultūras pārvalde katram jaunietim dāvāja īpašu Egona Līva piemiņas balvas Krasta ļaudis zibatmiņu, kurā apkopoti visi šogad iesniegtie jaunatnes literārie darbi.

Jauniešu domu lidojumi apskatāmi šeit.

Pasākuma rīkotāji un sadarbības partneri bija sagādājuši ne mazums balvas arī rakstniekiem. Liepājas Universitātes specbalva tika pasniegta rakstniecei Janai Eglei par grāmatu Gaismā. Savukārt, projekta Piejūras pilsētu literārā akadēmija specbalvu par mākslinieciski spilgtu, emocionāli piesātinātu vēstījumu par ļaužu likteņiem Daugavas krastos 2. Pasaules kara un pēckara okupācijas apstākļos saņēma rakstniece Inga Ābele par grāmatu Duna. Liepājas Rotari kluba specbalva par atmiņu stāstiem kā autentisku laikmeta liecību, atklājot latviešu sīkstumu, izturību un darba mīlestību 20. gadsimta vidū un otrajā pusē tika pasniegta rakstniecei Ainai Pāvulītei par grāmatu "Biju savā latviešu mētelītī tā pārsalusi…”:Atmiņu stāsti. Vēstis no 20. gadu simteņa. Balvu no Liepājas Speciālās Ekonomiskās Zonas pārvaldes saņēma Māris Bērziņš par grāmatu Gūtenmorgens. Otrreiz.

Egona Līva piemiņas balvu Krasta ļaudis pasniedz ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu un viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā. Konkurss aktualizē latviešu autoru darbus un akcentē jaunāko devumu latviešu literatūrā.

Kā ziņots, Latvijas izdevniecības tika aicinātas pieteikt konkursam atbilstošāko prozas grāmatu, kas ne tikai ir tapusi un izdota pērnā gada otrajā pusē un šogad, bet arī ietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu, savukārt, Latvijas mācību iestāžu audzēkņi tika aicināti rakstīt un iesniegt literārās pasakas, kas atbilst konkursa moto Ietin Latviju pasaku villainē.

Nominācijai Labākā grāmata grāmatas izvirzīja četras izdevniecības – apgāds Dienas Grāmata (Māra Zālīte Mamma un tētis kūrortā; Inga Ābele Duna; Laima Kota Istaba; Andra Manfelde Virsnieku sievas; Jānis Einfelds Dunduri un dēmoni; Māris Bērziņš Gūtenmorgens. Otrreiz; Nora Ikstena Trīs; Kristīne Ulberga Tur; Lilija Berzinska Lamzaks meklē lamzaku),  apgāds Zvaigzne ABC (Rimants Ziedonis Pastaiga), izdevniecība Lauku Avīze (Jana Egle Gaismā) un  izdevniecība Sava grāmata (Aina Pāvulīte "Biju savā latviešu mētelītī tā pārsalusi…”:Atmiņu stāsti. Vēstis no 20.gadu simteņa).

Iepriekšējā gadā E. Līva balvu saņēma rakstniece Inese Zandere par grāmatu Kuģa žurnāls.

Egona Līva piemiņas balvas konkursu ”Krasta ļaudis” organizē Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde sadarbībā Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti, Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociāciju un Piejūras pilsētu literāro akadēmiju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja